Haperende PSV-motor blijft door supersub Mauro Júnior schade bespaard

Reacties

PSV is bij FC Emmen op de valreep aan gevoelig puntenverlies ontsnapt. In Drenthe voorkwam invaller Mauro Júnior een blamage.

Haperende PSV-motor blijft door supersub Mauro Júnior schade bespaard
© Pro Shots
FC Emmen
FC Emmen
0 - 2
PSV
PSV

De laatste drie duels had PSV weliswaar gewonnen, maar van echt overtuigende en zorgeloze Eindhovense zeges was geen sprake geweest. De Brabantse motor haperde maar zonder gevolgen. De personele zorgen in combinatie met het drukke programma mochten als verzachtende omstandigheden worden aangedragen.

Ook bij FC Emmen was PSV niet op volle oorlogssterkte. Onder anderen Cody Gakpo, Mario Götze, Noni Madueke en Mo Ihattaren moesten vanwege fysieke ongemakken verstek laten gaan. Al dan niet vanwege die stevige absentielijst had de Eindhovense formatie moeite het aanwezige kwaliteitsverschil uit te drukken in doelpunten.

Assistent Lars Kornetka, die de honneurs waarnam voor de geschorste Roger Schmidt, zag hoe in de eerste helft Donyell Malen, Eran Zahavi en Ibrahim Sangaré verzuimden de ban te breken op het Drentse kunstgras. Op slag van rust ontsnapte PSV zelfs aan een achterstand, toen Jari Vlak de (buitenkant van de) paal raakte.

In de tweede helft was het wedstrijdbeeld hetzelfde, met Emmen dat zonder al te veel problemen de PSV-pogingen kon weerstaan. De Brabantse omsingeling kreeg steeds meer weg van een worsteling, waarbij de gastheren via Nikolai Laursen zelfs dicht bij de 1-0 waren.

De haperende PSV-motor dreigde vast te lopen in Emmen. In de 81ste minuut kwam er toch die bevijdende goal. Invaller Mauro Júnior produceerde een voorzet, waarna de bal in de verre hoek in het doel achter doelman Dennis Telgenkamp viel. De Braziliaan legde in de slotfase de basis voor de beslissing. Uit zijn voorzet kopt Zahavi de 0-2 binnen.

In blessuretijd maakte de opluchting over de ontsnapping plaats voor nieuwe zorgen. Aanvoerder Denzel Dumfries viel ogenschijnlijk flink geblesseerd uit. Zeker met het oog op de nakende topper tegen Feyenoord van zondag was dat een flinke smet op de overwinning.

PSV is door de benauwde zege op een punt gekomen van koploper Ajax, dat donderdag aantreedt tegen Willem II. Voor Emmen is het duel hoopgevend, maar blijft de laatste plaats nog stevig in Drentse handen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.