Hans Kraay junior pakt zege in VI-klassement

Reacties

Van de prominenten in de VI Seizoengids heeft Hans Kraay junior de eindstand in de Eredivisie het best voorspeld. De verslaggever en analyticus van ESPN blijft collega Hélène Hendriks en oud-winnaar Kees Jansma nipt voor.

Hans Kraay junior pakt zege in VI-klassement
© Pro Shots

Kraay junior had onder meer de volledige topdrie (Ajax, PSV en Feyenoord) correct. Verder deed de oud-prof vooral aan schadebeperking. Zijn grootste misser was de achttiende plaats van RKC Waalwijk, dat als tiende finishte. Het verschil maakte Kraay junior door PEC Zwolle als zeventiende in te schatten, waar de meeste journalisten een veel hogere klassering voor de uiteindelijke hekkensluiter voorzagen.

De afgelopen jaren domineerde Valentijn Driessen deze verkiezing, maar de meestervoorspeller van De Telegraaf moet deze keer met de twaalfde en een na laatste plaats genoegen nemen. Alleen de glazen bol van Hugo Borst bleek meer beslagen ten tijde van het insturen van de voorspelling.

Om het journaille in bescherming te nemen: de experts moesten hun voorspellingen ruim voor de seizoenstart inleveren, ver voor de transferdeadline.

De eindstand:

Journalist: Strafpunten Voltreffers
Hans Kraay junior 48 4
Hélène Hendriks 50 6
Kees Jansma 52 4
Emile Schelvis 54 4
Freek Jansen 54 3
Willem Vissers 54 2
Sjoerd Mossou 58 3
Jan Joost van Gangelen 60 4
Arno Vermeulen 60 1
Wilfred Genee 64 4
Jeroen Elshoff 68 5
Valentijn Driessen 70 3
Hugo Borst 72 4
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.