Hannover 96 wil voormalig enfant terrible AZ in genade aannemen

Reacties

Jonathas gaat eerder dan verwacht terug naar Duitsland. Het past in de opvallende reis van de Braziliaanse spits die ruim tien jaar geleden in Alkmaar neerstreek als grote belofte.

Hannover 96 wil voormalig enfant terrible AZ in genade aannemen

Met hoge verwachtingen maakte hij in 2008 zijn entree bij AZ. Jonathas moest de spits van de toekomst worden voor de Alkmaarders. De eerste maanden in Nederland vielen hem zwaar. Mede dankzij de opvang van Wamberto hield hij zich staande. 'Hij sprak mij moed in en vertelde dat Zlatan Ibrahimovic het de eerste twee jaar ook zwaar heeft gehad bij Ajax.'

Hoewel ook voor Jonathas Italië de volgende bestemming werd na zijn verblijf in Nederland, gaat de vergelijking met de Zweed compleet mank. Bij AZ kon de Braziliaan de verwachtingen niet waarmaken en ging hij met 23 duels en zeven goals in Alkmaarse dienst via de achterdeur voor een Italiaans avontuur.

Jonathas in betere tijden bij AZ.
Jonathas in betere tijden bij AZ.

De verhuizing naar Brescia was namelijk een verlossing voor beide partijen. Jonathas was in het najaar van 2010 met toestemming van AZ naar zijn geboorteland vertrokken om zijn zieke moeder bij te staan, maar liet vervolgens niets meer van zich horen en bleef twee maanden weg.

Na omzwervingen (als huurling) in de Serie A, Serie B en de Primera División vond Jonathas zichzelf in 2016 terug in Rusland. De verrichtingen met Rubin Kazan brachten Hannover 96 ertoe om de Braziliaan de duurste aankoop in de clubgeschiedenis te maken. Negen miljoen euro legde de Duitse club neer voor de spits. Een onverdeeld succes werd het mede door blessureleed niet.

Na een jaar stemde Hannover 96 in met een tijdelijke verhuizing voor de spits, die vanwege persoonlijke omstandigheden graag naar zijn Brazilië wilde terugkeren. 'Ik heb nu zeer bewust gekozen weer in mijn geboorteland te willen spelen, familie staat voor mij bovenaan.'

Toch wacht hem opnieuw een reis over de oceaan. Na een half jaar wil Corinthians Jonathas – één goal in negen duels - alweer terugsturen naar Duitsland. Bij Hannover staan ze niet geheel onwelwillend tegenover het verzoek van de spits op zijn schreden terug te keren.

'Hij wil graag terugkomen en heeft dat ons ook voorgelegd. We zijn ermee bezig, maar we hebben nog geen beslissing genomen', zegt directeur Horst Heldt. Mogelijk kan Jonathas helpen in de strijd van Hannover tegen degradatie en zo ook iets terugbetalen van zijn recordtransfersom. Zijn contract loopt tot medio 2020.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.