Hannover 96 baalt van achterwerk arbiter, Oranje boven bij Barça

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Hannover 96 baalt van achterwerk arbiter, Oranje boven bij Barça
© Pro Shots

• Een opmerkelijk moment bij de wedstrijd tussen Hannover 96 en Darmstadt 98 van maandagavond, in de 2. Bundesliga (1-2). Vlak voor tijd leek Marc Stendera met een heerlijke streep nog een punt te redden voor de thuisploeg. Zijn doelpunt moest echter worden afgekeurd, omdat scheidsrechter Martin Thomsen de bal even daarvoor tegen zijn bil had gekregen. Opmerkelijk genoeg moest de arbiter dat nog wel even nakijken op het VAR-scherm.

• Bij Barcelona weten ze hoe het zit. 

• Toen Nick Viergever vorig jaar van Ajax naar PSV ging, waren de Eindhovenaren net kampioen geworden. 'If you can't beat them, join them', schreef PSV destijds bij de aankondiging van de transfer. De social media-afdeling van Ajax is die uitspraak blijkbaar nog niet vergeten en deelt nu via Instagram zelf een sneer uit naar PSV en Viergever.

• We zitten nog in november, maar de selectie van Norwich City heeft nu al het traditionele kerstfeest gevierd. Zoals gebruikelijk in Engeland gingen de spelers, onder wie ook Tim Krul, in de mafste kleding richting de festiviteiten. 

'Ajax moet woensdag tegen Lille en de vraag is opeens of Perr Schuurs dan wel kan worden opgesteld. Ja, natuurlijk. Dat kan prima. Schuurs heeft wel iets, vind ik. Álvarez naast Schuurs, waarom niet? En Lille, dat is toch geen wonderploeg?'
Willem van Hanegem heeft geen twijfels over Perr Schuurs centraal achterin bij Ajax. (AD)

'Schuurs en Álvarez het best opgewassen tegen sterke Osimhen'

• Keepers zijn vooral om tegengoals te voorkomen. Als ze aan de andere kant van zich doen spreken, is dat al bijzonder op zich. Chivas-doelman José Antonio Rodríguez beleefde zondag zijn finest hour als doelpuntenmaker. 'Ik weet niet hoe ik moest reageren, ik weet niet hoe het is om te scoren', zei de verbouwereerde doelman na de 3-1 zege op Veracruz. Uitbundig werd het wel gevierd...

'Nu maakt hij eindelijk een keer een goal, maar ik zie er geen hersenen in. Geen voetbalhersenen. Hij doet maar wat. Ik hoop elke keer een paar flitsen te zien waarbij ik denk: wow, hij heeft echt wel kwaliteit. Ik zie het gewoon niet.' 
• Voormalig Feyenoord-spits Pierre van Hooijdonk is geen groot fan van de Colombiaanse aanvaller Luis Sinisterra, die zondag namens Feyenoord de score opende tegen FC Groningen (1-1). (Studio Voetbal)

VVV-Venlo had zondag eindelijk weer reden voor een feestje. Na de zege op FC Twente hadden de spelers een zeer jonge spreekstalmeester om hun vreugde met de fans te delen.

• 25 november is een bijzondere dag voor Xabi Alonso en oud-internationals Johnny Rep en Jan Jongbloed, ze zijn immers weer een jaartje ouder geworden. Maar het is ook de sterfdag van George Best. In 2005 overleed de Noord-Ierse Manchester United-legende. Tien jaar na zijn dood haalden we herinneringen op aan deze grootheid.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.