Handelshuis Juventus boekt flinke winst op international Mandragora

Reacties

Juventus heeft Rolando Mandragora van de hand gedaan aan Udinese. De Italiaanse kampioen maakt flinke winst op de 21-jarige middenvelder, die nauwelijks in actie kwam voor Juve.

Handelshuis Juventus boekt flinke winst op international Mandragora

Udinese betaalt liefst twintig miljoen euro voor Mandragora, die Genoa in 2016 verruilde voor Juventus. De Oude Dame legde destijds 6,5 miljoen euro op tafel, waardoor de winst op Mandragora 13,5 miljoen euro bedraagt. Bij Udinese wordt hij ploeggenoot van verdedigers Bram Nuytinck en Hidde ter Avest.

Na een periode op huurbasis bij Pescara kampte Mandragora met zwaar blessureleed bij Juventus. In april 2017 maakte hij vier minuten voor tijd eindelijk zijn debuut voor de grootmacht, maar daar bleef het bij. Het afgelopen seizoen werd Mandragora verhuurd aan Crotone, waar hij een sterke indruk maakte. Daardoor kreeg de middenvelder in juni zijn debuut van bondscoach Roberto Mancini voor het Italiaanse elftal.

Het is niet uitgesloten dat Mandragora in de toekomst nog een herkansing krijgt bij Juventus. De club heeft namelijk een terugkoopoptie bedongen bij het akkoord met Udinese. Over twee jaar kan de ploeg uit Turijn hem terughalen voor 26 miljoen euro.

Mandragora is niet de eerste middenvelder die na weinig optredens wordt doorverkocht door Juventus. Zo ging Tomás Rincón vorig seizoen al na een half jaar naar Torino en vertrok Mario Lemina vorige zomer na een jaar naar Southampton, met 7,2 miljoen euro winst voor Juventus.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.