Handanovic haalt uit: 'Slechte start Inter niet fout De Boer'

Reacties

Frank de Boer staat nog maar één officiële wedstrijd aan het roer bij Internazionale, of de 46-jarige trainer ondervindt al hoe de messen worden geslepen als het even niet loopt zoals het moet. Volgens zijn spelers kan De Boer echter helemaal niets doen aan de valse competitiestart (2-0 verlies bij Chievo Verona).

Handanovic haalt uit: 'Slechte start Inter niet fout De Boer'

De Boer kreeg in Italiaanse media het verwijt te spelen met een systeem (3-4-1-2) dat de Inter-spelers niet gewend zijn om te spelen, met een 'shockerende' en 'rampzalige' nederlaag tot gevolg. De voormalig Ajax-coach stelde dat hij door de conditionele problemen in zijn selectie echter niet anders kon dan met drie centrale verdedigers aan te treden, ook omdat Chievo met twee spitsen begon.

Door het vertrek van Roberto Mancini, twee weken voor de start van de Serie A, had De Boer bovendien weinig tijd om automatismen in te slijpen. Doelman Samir Handanovic wees zijn nieuwe coach dan ook niet aan als hoofdschuldige voor de nederlaag in Verona. 'Wat mij boos maakt? Heel veel, maar het is nu niet het moment om over te praten', zei Handanovic tegen Mediaset Premium.

Frank de Boer probeert zijn bedoelingen duidelijk te maken aan verdediger Miranda.
Frank de Boer probeert zijn bedoelingen duidelijk te maken aan verdediger Miranda.

De Sloveense sluitpost vindt dat de club is tekort geschoten met het organiseren van de voorbereiding. 'We weten dat we er fysiek niet goed voor staan. Tijdens de oefentrip was de helft van de ploeg er niet bij. Dat is niet de fout van de trainer, maar van degenen die het hebben georganiseerd. We hebben nauwelijks kunnen trainen, daarom waren we niet in conditie.'

Eenlingen
Verdediger Danilo D'Ambrosio wees ook op het gebrek aan mentaliteit. 'Pas als we daarin iets kunnen veranderen, kunnen we iets bereiken. Mensen moeten zich realiseren dat dit niet langer het Inter is dat de treble won (in 2010, red.). We hebben niet het talent om als een stel eenlingen te kunnen spelen. We moeten een team vormen en hard werken.'

De Boer kon belangrijke spelers als Antonio Candreva, Ivan Perisic en Ever Banega niet negentig minuten laten spelen en gaf in aanloop naar de competitiestart ook al aan dat het smeden van een team zijn voornaamste doel is bij Inter. Ook stelde de oud-international dat hij vier maanden de tijd nodig heeft om de Nerazzurri naar zijn hand te zetten. Het geduld is in Italië echter snel op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.