Hancko was 'pissed off' na eerste smetje op disciplinaire blazoen

Reacties

Dávid Hancko werd op de persconferentie daags voor Feyenoord – AS Roma vanzelfsprekend ondervraagd over de grote wedstrijd die er in De Kuip op de agenda staat. Ook kwam zijn gele kaart in de wedstrijd van afgelopen zondag voorbij.

Hancko was 'pissed off' na eerste smetje op disciplinaire blazoen
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 0
AS Roma
AS Roma

Of het de grootste wedstrijd is die de Slowaak tot dusver gespeeld heeft? 'Ik denk het wel. Mijn ouders zijn hier ook en we hadden het er al over. Ik heb dit seizoen al meer grote wedstrijden gespeeld met Feyenoord, ik kijk er enorm naar uit', aldus de verdediger, die zich donderdag, net als afgelopen zondag, mag verheugen over de aanwezigheid van zijn ouders op de tribune.

Heeft Hancko, toch een nieuweling in Rotterdam, enig idee wat deze wedstrijd voor de club betekent, een eerste kwartfinale op het tweede Europese niveau in twintig jaar? 'Ja natuurlijk, aan de mensen binnen de club en de fans merk je dat. Ik moet hier ook van genieten, want dit gaat niet ieder seizoen in mijn loopbaan lukken.'

Daarna kwam het gesprek ook even op zijn gele kaart zondag tegen RKC Waalwijk. Dat was op het oog geen bijzondere prent: er komt geen schorsing en bij een 3-0 voorsprong (uitslag 5-1) was er toch al weinig reden tot zorg. Toch baalde Hancko: het was immers zijn eerste gele kaart van het seizoen. Opmerkelijk, voor een centrumverdediger, die ook toegaf dat hij 'pissed off' was toen Jochem Kamphuis hem op de bon slingerde.

Hoe hij het tot april zonder kaarten heeft volgehouden? Hancko geeft de credits ervoor graag weg. 'Het komt ook door onze technische staf. Ik word zelden in wedstrijden in grote ruimtes of kwetsbare situaties gebracht. Dat komt ook door de andere verdedigers en de middenvelders. We staan heel goed', besprenkelde de achterhoedespeler zijn collega's bij Feyenoord rijkelijk met complimenten.

Bekijk hier al onze video's
Meer D. Hancko
Meer over D. Hancko
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.