Hamsík bewijst liefde voor Napoli met nieuw contract

Reacties

Bondscoach Jan Kozak zei tijdens het EK nog dat het tijd was voor een transfer van Marek Hamsík na zijn prachtige treffer tegen Rusland. Zelf denkt de ster van Slowakije daar anders over. De 29-jarige middenvelder heeft zijn contract met Napoli verlengd tot medio 2020.

Hamsík bewijst liefde voor Napoli met nieuw contract

Na het gevoelige vertrek van Gonzalo Higuaín naar Juventus, behoudt Napoli zijn andere boegbeeld dus wel. Dat was eigenlijk al geen verrassing meer, want Hamsík (op de foto met trainer Maurizio Sarri) heeft zelf al meerdere malen aangegeven zich verbonden te voelen aan de Zuid-Italiaanse club. 'Van het clubrecord qua aantal wedstijden (511 duels, Giuseppe Bruscolotti, red.) ben ik nog meer dan honderd wedstrijden verwijderd, maar ik kan het redden als ik de rest van mijn carrière bij Napoli blijf', zei hij onlangs nog.

De kans dat Hamsík die woorden waarmaakt, is groot. Tegen de tijd dat zijn huidige contract afloopt is de tweebenige spelmaker 33 jaar oud. Inmiddels staat hij aan de vooravond van zijn tiende seizoen bij Napoli, waarin hij tot nu goed was voor 98 goals in 402 duels. 'Tien jaar is een lange periode voor een voetballer om bij dezelfde club te blijven. Dat gebeurt nog maar met weinig spelers, maar ik ben blij dat ik het gehaald heb', zei Hamsík begin vorige maand nog.

Kozak stelde in juni nog dat Hamsík na negen jaar toe was aan een volgende stap na zijn schitterende goal op het EK. 'Op basis van zijn prestaties verdient hij een grotere club dan Napoli. Ik denk dat Napoli te klein geworden is voor Hamsík. Hij verdient het om voor een absolute topclub uit te komen', stelde de bondscoach van Slowakije. Er was naar verluidt ook interesse van topclubs als Bayern München, maar de vraagprijs van vijftig miljoen euro werd nooit op tafel gelegd.

Toch zal de nieuwe contractverlenging van Hamsík de fans van Napoli als muziek in de oren klinken. Zeker na het recente 'verraad' van Higuaín, zoals voorzitter Aurelio De Laurentiis zijn megatransfer naar Juventus noemde. Geen haar in de hanenkam van Hamsík die eraan denkt hetzelfde te doen. 'Ik heb de affectie van de Napolitanen vanaf de eerste dag begrepen.' Het lijkt er sterk op dat de captain van Napoli tot het uitstervende ras van voetballers met clubliefde behoort.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.