'Hammer-Höllander' Ouwejan maakt meteen indruk bij Schalke 04

Reacties

Thomas Ouwejan heeft zondagavond in zijn tweede competitieduel voor Schalke 04 indruk gemaakt. De van AZ gehuurde linksback was tegen Holstein Kiel (0-3) goed voor twee assists en was daarmee de 'geheime held' in het duel waarin Simon Terodde de aandacht opeiste met twee goals.

'Hammer-Höllander' Ouwejan maakt meteen indruk bij Schalke 04
© Pro Shots
Holstein Kiel
Holstein Kiel
0 - 3
Schalke 04
Schalke 04

De 33-jarige spits maakte zijn reputatie als goalgetter in de Tweede Bundesliga, waarin hij gedurende zijn carrière al 145 trefzeker was, namelijk opnieuw waar. Terodde kwam tijdens de zomer over van Hamburger SV en was in zijn eerste twee competitieduels voor Schalke al goed voor drie treffers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De ervaren Duitser erkent in gesprek met Bild dat hij Ouwejan veel dank was verschuldigd. Twee keer hoefde hij de bal na een vrije trap van de linksback immers alleen nog maar binnen te tikken. Terodde is dan ook enthousiast over zijn nieuwe ploeggenoot. 'Thomas' linkervoet kan dit seizoen een wapen zijn.'

Voor Bild is de rol van Ouwejan als aangever al reden hem Hammer-Holländer te noemen en een artikel te wijden aan de Terodde-helper. Want de 24-jarige verdediger was zelf ook dicht bij een goal. Een schot van twintig meter spatte uiteen op de lat en een vrije trap werd gestopt door Kiel-doelman Ioannis Gelios.

De uitstekende start van Ouwejan bij Schalke is geen toeval. Hij oefent meerdere keren per week op zijn vrije trap, zo vertelt hij aan de Duitse boulevardkrant. 'We hebben Thomas gehaald omdat we wisten dat hij een goede linkervoet heeft en wij grote spelers hebben', vult trainer Dimitrios Grammozis aan.

En hoewel het seizoen in de Tweede Bundesliga nog lang is, stelt Bild dat er intern bij Schalke de overtuiging is dat Ouwejan mogelijk de boeken in kan gaan als de beste transfer van de laatste vijf jaar. 'Als Ouwejan op het veld blijft leveren, kan hij een gouden greep voor de Königsblauen blijken te zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.