Haller met stadionvernoeming geëerd in Frankrijk

Reacties

Het stadion van Olympique Vigneux wordt vernoemd naar Sébastien Haller. De ex-spits van FC Utrecht en Ajax zette als jeugdspeler zijn eerste stappen bij de plaatselijke voetbalclub en wordt deze maand in het zonnetje gezet.

Haller met stadionvernoeming geëerd in Frankrijk
© Pro Shots / Vigneux-sur-Seine

Haller voegde zich als negenjarig jongetje bij Vigneux - nadat hij zelf een inschrijfformulier had geregeld - en speelde uiteindelijk twee jaar in de opleiding. Via AJ Auxerre brak hij uiteindelijk door in het profvoetbal. Op 24 juni, twee dagen nadat Haller 29 is geworden, organiseert de gemeente Vigneux-sur-Seine een evenement om Haller te eren. De spits zal aanwezig zijn bij de plechtigheid, die het Stade Sébastien Haller zal opleveren.

In 2022 schreef VI een portret over Haller

Vigneux-sur-Seine spreekt met het gebaar waardering uit voor de buitengewone internationale carrière die Haller opbouwde. De Fransman belandde na Auxerre bij FC Utrecht en speelde daarna voor Eintracht Frankfurt, West Ham United, Ajax en nu Borussia Dortmund. Bij Ajax werd de spits topscorer van de Eredivisie en werd hij tweemaal kampioen van Nederland.

Afgelopen zomer werd teelbalkanker geconstateerd bij Haller, na een operatie en chemotherapie keerde hij dit seizoen terug in het shirt van Dortmund. Op de laatste speeldag van het Bundesliga-seizoen grepen hij en Dortmund naast de landstitel door een gelijkspel tegen 1. FSV Mainz 05.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.