Haller maakt overstap naar Eintracht Frankfurt

Reacties

Sébastien Haller verruilt FC Utrecht voor Eintracht Frankfurt. De 22-jarige Fransman heeft in Duitsland een contract tot medio 2021 getekend.

Haller maakt overstap naar Eintracht Frankfurt

Haller, dit seizoen goed voor dertien competitietreffers voor Utrecht, werd eerder in verband gebracht met onder meer Norwich City en Ajax. De overstap naar Frankfurt komt dan ook als een verrassing. Utrecht-trainer Erik Ten Hag vindt het wel een logische overstap. 'Ik ken de Bundesliga goed, als Sébastien zijn ontwikkeling doortrekt, dan ligt er een mooie toekomst voor hem in het verschiet', aldus Ten Hag op de clubsite van de Domstedelingen.

Utrecht nam Haller in januari 2015 een half jaar op huurbasis over van Auxerre. Na een succesvolle samenwerking koos de club ervoor de Franse goalgetter definitief over te nemen. In totaal kwam Haller tot 94 optredens voor Utrecht, waarin hij 49 keer scoorde, waarmee hij de meest trefzekere buitenlander aller tijden werd in Utrechtse dienst. 

Haller, die nog tot 2019 vast lag bij Utrecht, had intern aangegeven een nieuwe stap te ambiëren. Over een transfersom worden nog geen mededelingen gedaan.

Eintracht Frankfurt stevende dit seizoen in de Bundesliga lang af op Europees voetbal, maar won slechts één van zijn laatste veertien Bundesliga-duels en zakte daardoor af naar de elfde plaats. Wel kan het zich nog plaatsen voor de groepsfase van de Europa League als Borussia Dortmund op 27 mei wordt verslagen in de finale van de strijd om de DFB-Pokal.

Frankfurt kan Haller in ieder geval goed gebruiken, in 33 competitieduels kwam de ploeg van trainer Niko Kovac tot slechts 34 doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.