Haller maakt hattrick in zeven minuten tijd voor Borussia Dortmund

Sébastien Haller heeft zijn eerste doelpunten gemaakt voor Borussia Dortmund sinds zijn terugkeer na een behandeling tegen teelbalkanker. De spits verzorgde een hattrick in een tijdsbestek van iets meer dan zeven minuten in een oefenduel met FC Basel.

© Borussia Dortmund

De wedstrijd bestond uit vier delen van dertig minuten. Pas in het tweede gedeelte werd er gescoord: Marco Reus, Donyell Malen en Jude Bellingham (strafschop) zorgden voor een 3-0 tussenstand na een uur. Malen scoorde in een rebound, nadat een schot van Bellingham tegen de paal belandde, en maakte zijn derde doelpunt in vier dagen tijd. Dinsdag scoorde hij al tweemaal in een oefenduel met Fortuna Düsseldorf (5-1), waarin Haller als invaller al in actie kwam.

Haller maakte aan het begin van het derde kwart, dus na een uur spelen, zijn entree. Tussen minuten 81 en 88 benutte hij een strafschop, tikte hij binnen op aangeven van Julian Brandt en scoorde hij met een fraaie voetbeweging na een uitdraaiende corner. Haller zorgde voor een 6-0 stand na negentig minuten en ging vervolgens naar de kant. In het laatste gedeelte van dertig minuten werd niet meer gescoord. Het duel werd afgewerkt in Marbella.