Haller in topzeven van grootste uitgaande Ajax-transfers ooit

Reacties

Sébastien Haller werd anderhalf jaar geleden de duurste aankoop ooit van Ajax, maar de Amsterdammers hebben toch nog winst gemaakt op de spits. Haller tekende woensdag een vierjarig contract bij Borussia Dortmund en is de zevende speler die door Ajax voor meer dan dertig miljoen is verkocht.

Haller in topzeven van grootste uitgaande Ajax-transfers ooit
© Pro Shots

Ajax ontvangt minstens 31 miljoen euro voor Haller, die middels bonussen nog drieënhalf miljoen euro extra bij elkaar kan voetballen voor zijn oude werkgever. Met deze transfersom zit hij bij de zeven duurst verkochte spelers ooit uit de Amsterdamse clubgeschiedenis. Voor nummer zes van de lijst, Arek Milik, werd nét nog wat meer betaald dan voor Haller (32 miljoen).

Het record van duurste uitgaande Ajax-transfer staat op naam van Frenkie de Jong, die in 2019 voor 86 miljoen euro naar Barcelona vertrok. In diezelfde zomer ging Matthijs de Ligt voor 75 miljoen euro naar Juventus. Davinson Sánchez (voor 42 miljoen euro naar Tottenham Hotspur) maakt de Amsterdamse topdrie compleet.

De grootste uitgaande transfer die PSV ooit deed was die van Hirving Lozano naar Napoli. Hij ging voor een bedrag voor rond de veertig miljoen euro naar Napoli. Het record bij Feyenoord staat al jaren op naam van Dirk Kuijt, die in 2006 voor achttien miljoen euro werd gekocht door Liverpool. Luis Sinisterra staat op het punt om Kuijt van de troon te stoten.

Duurste uitgaande Ajax-transfers

Speler Naar Jaar Bedrag
Frenkie de Jong Barcelona 2019 86 miljoen
Matthijs de Ligt Juventus 2019 75 miljoen
Davinson Sánchez Tottenham Hotspur 2017 42 miljoen
Hakim Ziyech Chelsea 2020 40 miljoen
Donny van de Beek Manchester United 2020 39 miljoen
Arek Milik Napoli 2016 32 miljoen
Sébastien Haller Borussia Dortmund 2022 31 miljoen
Klaas-Jan Huntelaar Real Madrid 2009 27 miljoen
Wesley Sneijder Real Madrid 2007 27 miljoen
Davy Klaassen Everton 2017 27 miljoen

Bedragen zijn exclusief mogelijke bonussen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.