Hake realistisch: 'Dat heeft 98 procent van de clubs tegen PSV'

Go Ahead Eagles-keeper Jeffrey de Lange was een grote sta-in-de-weg voor PSV vrijdagavond. De Eindhovenaren vuurden 21 schoten af, maar alleen de hele fraaie bal van Sergiño Dest ging tegen de touwen. De uitblinkende goalie en trainer René Hake hoopten stiekem op meer in de slotfase.

Go Ahead Eagles
0 - 1
PSV
PSV

'We hebben 95 minuten in de wedstrijd gezeten', glimlachte De Lange bij ESPN na het duel met PSV. 'PSV is heel goed in alles. Ze hebben heel veel kwaliteit, maar we zaten nog in de wedstrijd en konden de gelijkmaker nog maken.' Dat die treffer wellicht niet volgens de verhoudingen was geweest, erkende de sluitpost overigens ook.

De Lange hield niet alleen veel ballen tegen, maar was aan de bal ook belangrijk in de opbouw bij Kowet. Tweemaal kapte hij drukzettende PSV’ers uit en die beelden liet De Lange wederom glimlachen. 'Twee kappies, ja. Dat is wat we willen. Opbouwen, risico nemen en dan erover heen spelen. Dat is lekker toch?', reageerde de keeper, die ook zelfkritisch was.

Volgens hem was de wereldgoal van Dest misschien toch houdbaar. 'Als ik verder naar links sta, heb ik meer zicht op de bal. Dat had gekund, want de de verdedigers hielden de korte hoek dicht', baalde De Lange. 'Je verliest 1-0 bij PSV, dat kan gebeuren. Persoonlijk heb wel een goed gevoel, ja. Ik heb een goede wedstrijd gespeeld', bevestigde hij desgevraagd.

Hake
Trainer René Hake kwam tot dezelfde conclusie als zijn keeper: in de slotfase had er wellicht meer ingezeten voor Go Ahead Eagles, ook al was dat niet niet verdiend geweest. 'We hadden het geloof dat we nog iets konden bewerkstelligen. In de 95ste minuut zaten we nog in de wedstrijd.'

In de eerste helft had het echter ook al beslist kunnen zijn, erkende de coach. 'We hadden het heel moeilijk voor rust. PSV had afstand kunnen nemen in de eerste helft', analyseerde Hake, die onder de indruk was van PSV. 'In de rust gaven we aan dat we erin moesten blijven geloven en dat we momenten zouden krijgen. Die hebben we gehad, maar konden we niet benutten. Het is zuur, maar dat heeft 98 procent van de clubs tegen PSV. We hebben goede dingen gedaan, zoals vooraf besproken. Tegen PSV gaat er meer fout aan de bal dan tegen andere ploegen. Dat is logisch.'