Hahn doet belofte: 'Ik ga het Friese volkslied meezingen'

Reacties

Warner Hahn is verguld met zijn overstap van Feyenoord naar SC Heerenveen, waar hij maandag zijn handtekening zette onder een driejarig contract.

Hahn doet belofte: 'Ik ga het Friese volkslied meezingen'

De doelman stuurde aan op een vertrek uit zijn geboortestad Rotterdam, omdat hij door de concurrentie van Kenneth Vermeer en Brad Jones geen uitzicht meer had op een doorbraak bij de club die hem in 2014 overnam van FC Dordrecht.

In Friesland denkt Hahn (24) zijn carrière een impuls te kunnen geven. 'SC Heerenveen is een prachtige club waar ik me verder kan ontwikkelen. Ze hebben mij veel bekeken, ze wilden mij heel graag. Dat is een mooi compliment', laat hij weten aan Voetbal International.

'De transfer is vroeg in de transferperiode ook. Daar ben ik heel blij mee', aldus Hahn. 'Afgelopen winter kwam ik middenin het seizoen bij Excelsior terecht, eerder ging ik op de laatste dag van de transferwindow naar PEC Zwolle. Dan moet je iedereen nog leren kennen, je in rap tempo aanpassen. Nu ga ik het seizoen vanaf het begin helemaal meemaken. Dat vind ik fijn.'

Een onbekende is Hahn allerminst in Friesland. Sterker nog: de geboren Rotterdammer is de Friese taal zelfs enigszins machtig, doordat zijn vriendin uit de regio komt. 'Dat is een leuke bijzaak. Ik versta het Fries dankzij haar en mijn schoonfamilie. Ik heb mijn vriendin beloofd dat ik in de zomer het volkslied uit mijn hoofd ga leren, dan kan ik het voor thuiswedstrijden meezingen. Zo hoort dat nu ik bij Heerenveen speel.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.