Haarlemmer krijgt rood tijdens warming-up

Voor Haarlem-speler Mitchell Burgzorg beperkte de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht zich tot de warming-up. Zonder te spelen kreeg hij rood.

Haarlemmer krijgt rood tijdens warming-up

Aan het unieke voorval ging een ander incident vooraf. Dat speelde zich af rond de voor Ray Fränkel ingevallen Jelle Bouma. Bij de tweede strafschop van de thuisclub kreeg Bouma een woordenwisseling met een van de assistent-scheidsrechters, waarna Bouma het duel wel kon vervolgen.

Een paar minuten later begon Burgzorg met zijn warming-up. Hij zou door Haarlem-trainer Gert Aandewiel worden ingebracht voor de van Ajax gehuurde Derk Boerrigter.

Terwijl Burgzorg zich prepareerde op de slotfase van de wedstrijd in Dordrecht, riep hij iets in de richting van de assistent-grensrechter in zijn nabijheid. Daarop werd scheidsrechter Mike van der Roest geconsulteerd, die Burgzorg meteen een rode kaart voorhield.

De van Ajax-afkomstige Burgzorg (19) is bezig aan zijn eerste seizoen bij Haarlem. Hij werd tot aan het duel tegen FC Dordrecht elf keer ingezet, kreeg tijdens die reeks nog geen enkele kaart en wist ook nog niet te scoren.

Bekijk hier al onze video's