'Haaland kan als eerste speler een miljard opleveren'

Reacties

Het is geen enkele voetballiefhebber ontgaan dat de start van Erling Haaland bij Manchester City sensationeel is geweest. De Noor had maar acht competitiewedstrijden nodig om al drie wedstrijdballen te verzamelen, het traditionele aandenken dat de maker van een hattrick mee naar huis neemt. Zijn zaakwaarnemer denkt dat de spits ook op transfergebied alle records gaat breken.

'Haaland kan als eerste speler een miljard opleveren'
© Pro Shots

'Als je zijn voetbalwaarde, zijn imagowaarde en zijn sponsorwaarde optelt, is dat zeker een miljard', sprak zijn belangenbehartiger Rafaela Pimenta, die de spelers begeleidt die de recent overleden Mino Raiola eerst onder zijn hoede had. 'Het is normaal dat hij een beetje vergeleken wordt met Kylian Mbappé, dan krijg je een idee van de markt. Ik denk dat Erling de eerste speler is die voor meer dan een miljard verkocht wordt', aldus Pimenta tegenover Sky Sports.

Het is niet duidelijk of de Braziliaanse zaakwaarnemer dat bedrag in euro's of ponden bedoelde. Uitgaande van de iets minder waardevolle euro zou dat nog steeds een gigantische aanscherping zijn van het wereldtransferrecord, dat sinds 2017 op 222 miljoen euro staat. Destijds betaalde Paris Saint-Germain die som voor Neymar. Haaland vertrok deze zomer voor veel minder naar Engeland: City boekte zestig miljoen euro over naar Borussia Dortmund.

De doelpuntenmachine tekende in het Etihad Stadium een contract tot 2027, en al snel kwamen de geruchten op gang dat er een clausule in zou staan waarmee Haaland ook tijdens die verbintenis voor een afgesproken bedrag naar Real Madrid zou kunnen vertrekken. Pimenta werd daarnaar gevraagd, maar wilde geen duidelijkheid verschaffen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.