Haaland is een houthakker, Bale gebruikt mondmasker als slaapmasker

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Haaland is een houthakker, Bale gebruikt mondmasker als slaapmasker
© Pro Shots

• De Bundesliga zit erop en dus heeft Erling Haaland tijd voor zijn andere hobby's naast het voetbal. De boomlange spits blijkt een fervent houthakker te zijn. Winter is coming, let's chop some wood', verklaart hij. Het leidt tot hilariteit bij zijn ploeggenoten. Giovanni Reyna wijst de Noor erop dat het toch echt nog vijf maanden duurt voordat de winter begint, terwijl Julian Brandt zijn vraagtekens zet bij het nieuwe kapsel van Haaland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gareth Bale doet nou niet echt zijn best om de indruk te wekken dat hij er nog zin in heeft bij Real Madrid. De Welshman was voor het duel met Alavés weer wisselspeler en gebruikte op de tribune zijn mondmasker als slaapmasker. Op het moment dat Zinedine Zidane zijn vijfde wissel doorvoerde, en dus duidelijk werd dat Bale niet zou gaan spelen, moest de aanvaller hard lachen. Komt dit ooit nog goed?

• Wisten jullie trouwens al dat Marco Asensio een Nederlandse moeder heeft? Geen probleem als dat je even ontgaan is; het is nu eenmaal een feitje dat door commentatoren nog weleens over het hoofd wordt gezien. De aanvaller van Real Madrid scoorde vrijdag in de 2-0 zege op Alavés en sprak na afloop op social media een woordje Nederlands met zijn Belgische ploeggenoot Thibaut Courtois.

'Ik heb ontzettend veel vertrouwen voor het doel. Ik heb het gevoel dat ik bij iedere kans scoor.' 
Phil Foden is sinds de herstart van de Premier League goed op dreef bij Manchester City en scoorde al vier keer. Zijn honger is nog niet gestild en Brighton & Hove Albion, zaterdagavond de tegenstander van City, is dan ook gewaarschuwd. 

Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion
0 - 5
Manchester City
Manchester City

'Ik ben echt een typische Amsterdammer. Wist je trouwens dat Daley Blind, Ryan Gravenberch en ik op dit moment de enige geboren en getogen Amsterdammers zijn in het team? In grote lijnen merk je daar niet veel van denk ik, maar wel in details. We hebben meer bravoure dan anderen, meer lef en een bepaalde trots die we uitstralen.'
Quincy Promes is na jaren in het buitenland terug in zijn geboortestad. Daar is hij blij mee, vertelt de aanvaller op de website van Ajax. 'Elke Amsterdammer is natuurlijk anders, maar je hebt wel overeenkomsten. Echte Amsterdammers zijn een tikkeltje hard, goed gebekt en creatief. Je merkt aan alles dat Amsterdammers de beste willen zijn, nummer 1 met alles, vooroplopers. Neem alleen al ons gedoogbeleid en onze creativiteit. Amsterdam is ondeugend. Eigenlijk alles wat ik zelf ook ben. Amsterdam en ik hebben hetzelfde karakter.'

© Pro Shots

Oussama Idrissi liet deze week weten wel wat te voelen voor een transfer naar het buitenland, omdat hij voor zijn gevoel is uitgeleerd in de Eredivisie. Wim Kieft plaats zijn vraagtekens bij de wens van de AZ-aanvaller: 'Het is een leuke, aantrekkelijke aanvaller met een goede dribbel, maar niet een speler waar de topclubs in Engeland, Duitsland, Spanje en Italië op zitten te wachten. Dat weet die jongen toch zelf ook wel. Hij is niet van het niveau Calvin Stengs of Myron Boadu', stelt de analist in zijn column in De Telegraaf. 'Vertel gewoon het eerlijke verhaal dat je na zes jaar Eredivisie toe bent aan een nieuwe uitdaging, dat je 25 jaar wordt en jij en je zaakwaarnemer een keer willen cashen.'

• 11 juli is een open wond in de Nederlandse voetbalgeschiedenis, want tien jaar geleden ging het mis in de WK-finale. Voor de Spaanse spelers van toen geldt de wedstrijd in Johannesburg juist als hét hoogtepunt van hun loopbanen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Estoy seguro que muchos de vosotros tenéis el recuerdo de aquel día en vuestra memoria. Todo el mundo se acuerda si aquellos momentos previos a la final de @fifaworldcup en Sudáfrica estaba con su familia, amigos o incluso sólo por los nervios que tenía al disfrutar del partido más importante en la história de nuestro fútbol español. En su día te das cuenta que has conseguido uno de esos sueños que tienes como jugardor. Recuerdo el verano de 1998 en el bar de la plaza de mi pueblo viendo la final de @fifaworldcup entre Francia vs Brasil. Ver eso dos goles de Zidane y al propio Deschamps levantar el tan bonito trofeo. Se hacía inalcanzable. Pasan los años, llegan las oportunidades empiezas a jugar como profesional y un día como el que no quiere la cosa, en el bar de mi pueblo hay otro chiquillo viendo otra final. Viendo otro partido. Pero el que no está ahí, soy yo. 12 años después de aquella Francia campeona soy yo el que está en el SOCCER CITY de Johannesburgo. Y ese chiquillo está viendo por primeras vez en su vida un ESPAÑA VS HOLANDA! A eso quería volver; al momento en que casi todos, seguro, os acordáis de donde estuvisteis ese día. Si en frente del televisor o de una pantalla. Sufriendo, animando, contento con ese gol de @andresiniesta8. Felices cuando pita el final y nos sentimos CAMPEONES DEL MUNDO!! A todos vosotros, mil gracias por lo que fue vivir aquello. A todos mis compañeros y personas que nos hicieron todo más fácil durante aqullos casi 50 dias, MAS GRACIAS INFINITAS. #10añosdeuna⭐

Een bericht gedeeld door Iker Casillas (@ikercasillas) op

• Net als de Spaanse WK-winnaars vieren ook Rasmus Kristensen (23), André Ooijer (46), Tobias Sana (31), Lucas Ocampos (26), Hugo Sánchez (62), Andrija Zivkovic (24), Yoann Gourcuff (34), Andreas Bjelland (32), Rubén Baraja (45), Raio Piiroja (41) en Nana Asare (34) feest: zij zijn vandaag een jaartje ouder geworden. Van harte, heren!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.