Haaland en Guardiola met awards beloond voor City-treble

Reacties

Pep Guardiola en Erling Haaland kregen donderdag op het UEFA-feestje na de Champions League-loting de awards voor de beste trainer en beste speler van het voorbije seizoen bij de mannen. Er was in Monaco ook Nederlands succes: Sarina Wiegman werd verkozen tot de beste trainer bij de vrouwen.

Haaland en Guardiola met awards beloond voor City-treble
© Pro Shots

Nadat Miroslav Klose de UEFA President's Award kreeg voor zijn bijdragen aan het voetbal en vooral zijn sportieve speelstijl, kwamen de meest prestigieuze prijzen aan bod. Pep Guardiola werd verkozen tot coach van het jaar bij de mannen voor seizoen 2022/23, een logische keuze gezien de Champions League-triomf van zijn Manchester City.

Coach van het jaar bij de vrouwen werd Sarina Wiegman voor haar goede prestaties met de nationale ploeg van Engeland. 'Als je ziet hoe het vrouwenvoetbal is gegroeid ten opzichte van 1988, toen ik het WK speelde, dat is geweldig. Ik ben trots dat ik daar een klein onderdeel van mag uitmaken', aldus Wiegman.

Aitana Bonmatí werd verkozen tot speelster van het jaar, ongetwijfeld door haar sterke prestaties met de Spaanse nationale ploeg op het WK dat de ploeg won. Bij de mannen ging de eer naar Erling Haaland. 'Natuurlijk voel ik me goed, ik heb als 22-jarige de Treble gewonnen. Ik leef mijn droom', aldus de Noorse goalgetter. 'Dit was wel iets speciaals, het motiveert me enorm om te blijven werken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.