Haaland belicht 'geweldige speler' City en bespreekt rol van Mahrez bij transfer

Reacties

Erling Haaland kijkt na de bekendmaking van zijn toptransfer naar Manchester City uit naar zijn nieuwe avontuur in Engeland. De Noorse aanvaller spreekt in zijn eerste interview als Citizen opvallend lovende woorden over teamgenoot Phil Foden.

Haaland belicht 'geweldige speler' City en bespreekt rol van Mahrez bij transfer

Foden en Haaland hadden vorig jaar na een duel tussen City en Dortmund in de Champions League een onderonsje, waarbij de Engelsman later aangaf dat hij de Noor wilde overhalen om naar City te verhuizen. Haaland spreekt nu lovend over de Engels international. 'Zolang ik me kan herinneren, kijk ik wedstrijden van City. Natuurlijk zie ik dan ook Phil in actie, hij is een geweldige speler', vertelt Haaland op de clubsite van de kampioen van Engeland.

'Phil is een talent omdat hij nog zo jong is, maar hij is fantastisch. Hij moet zich nog verder ontwikkelen en dan kunnen we echt met elkaar praten', zei de nieuwe City-spits, die voor 75 miljoen euro de overstap maakt van Borussia Dortmund. Haaland (21) is overigens één jaar jonger dan teamgenoot Foden (22).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Haaland besprak ook de rol van Riyad Mahrez bij zijn verhuizing van Dortmund naar Manchester. De twee kwamen elkaar vorig jaar zomer tegen tijdens een vakantie in Griekenland. Volgens de Noor liet Mahrez toen weten dat hij welkom zou zijn bij City. 'Hij zei dat ik naar City moest komen en vertelde alleen maar goede dingen over de club.'

Vader
Met zijn transfer naar City treedt Haaland in de voetsporen van vader Alfie, die tussen 2000 en 2003 voor City uitkwam. 'Natuurlijk is er veel veranderd in de afgelopen twintig jaar, maar hij kent de club heel goed. We hebben samen gesproken over wat het beste voor mij zou zijn. Mijn vader staat mij daarin heel goed bij', aldus Haaland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.