Gvardiol tegen oude club: 'Die wedstrijd zou ik liever vergeten'

Reacties

Manchester City – RB Leipzig wordt dinsdagavond een wedstrijd om de koppositie in Poule G van de Champions League. De Engelsen hebben drie punten meer dan de Duitsers voorafgaand aan de ontmoeting, die voor City-verdediger Josko Gvardiol een bijzondere wordt.

Gvardiol tegen oude club: 'Die wedstrijd zou ik liever vergeten'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
3 - 2
RB Leipzig
RB Leipzig

De Kroatische verdediger moet namelijk de mannen van scoren houden die tot een paar maanden geleden nog zijn ploeggenoten waren. 'In Leipzig ben ik als mens en als voetballer gegroeid, misschien ben ik daar klaargestoomd voor de volgende stap de Premier League. Dat is 's werelds grootste competitie en het is me een eer om deel uit te maken van wat op dit moment de beste club daarin is', aldus Gvardiol op de persconferentie.

Hoe zijn verhuizing voorlopig bevalt? 'Ik heb mijn overstap naar Engeland verder niet met mensen besproken. Ik heb zelfvertrouwen bij alles wat ik doe. Ik ben me nog aan het aanpassen, dat vergt tijd want ik heb de voorbereiding hier niet meegemaakt. Zo is het nu eenmaal, ik probeer zoveel mogelijk te leren en klaar te zijn voor elke wedstrijd. Hopelijk hebben we in januari tijd om te werken aan mijn positionering op het veld.'

De stopper werd ook nog even herinnerd aan een voor hem weinig plezierige avond: vorig jaar stond hij in dit affiche nog aan de kant van Die Roten Bullen en moest hij toezien hoe de ploeg van Pep Guardiola, met een ontketende Erling Haaland, met 7-0 over Leipzig heen walste. 'Die zou ik liever vergeten. Ik weet nog dat ik wakker werd en de zon scheen, en na een half uur begon het te regenen. Het was een bende. Ach, dat is voetbal, we verloren wel van de eindwinnaar', besloot Gvardiol.

UEFA Champions League

Stand Groep G UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
6
6
0
0
18-7
+11
18
2
RB Leipzig
6
4
0
2
13-10
+3
12
3
BSC Young Boys
6
1
1
4
7-13
-6
4
4
Rode Ster Belgrado
6
0
1
5
7-15
-8
1
* Actueel tot en met 6 jun. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.