Gudmundsson verlegt werkterrein naar Engeland

Reacties

Johann Berg Gudmundsson (23) zet zijn carrière voort bij Charlton Athletic. De IJslandse aanvaller beschikte bij AZ over een aflopende verbintenis en kan zodoende transfervrij de gang naar Engeland maken.

Gudmundsson verlegt werkterrein naar Engeland

Charlton, dat uitkomt in het Championship, legde de 32-voudige IJslands international voor twee jaar vast.

Charlton shopte al eerder in Nederland. Piotr Parzyszek (De Graafschap) werd ook al vastgelegd. Gudmundsson wordt ploeggenoot van Reza Ghoochannejhad. Laatstgenoemde gaf met Iran nog acte de présence op het WK en kwam in het verleden uit voor SC Cambuur, Go Ahead Eagles, FC Emmen en SC Heerenveen.

Gudmundsson kwam in 2009 over van Breidablik. In totaal speelde hij vijf seizoenen voor AZ. In 145 officiële duels kwam hij tot dertien treffers voor de Alkmaarders.

'Ik ben zeer opgetogen hier te zijn', vertelde Gudmundsson op de clubwebsite. 'Dit is een nieuwe uitdaging voor mij en ik kan niet wachten op de eerste training. Ik hoorde een paar weken geleden voor het eerst van de interesse en ben daar uiteindelijk op ingegaan. Dit is een geweldige club met een grote historie. Iedereen is hier aan het bouwen aan iets moois.'

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.