Gudde kondigt vertrek aan bij FC Groningen, ook rvc-leden stappen op

Reacties

FC Groningen maakt het vertrek van Wouter Gudde bekend. De algemeen directeur stopt 'uiterlijk aan het einde van dit seizoen' bij de club. 'Deze beslissingen zijn genomen om de rust bij de club te laten terugkeren.'

Gudde kondigt vertrek aan bij FC Groningen, ook rvc-leden stappen op
© Pro Shots

De kritiek richtte zich al langer op Gudde en dat werd na de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie niet minder. Groningen staat inmiddels op een dertiende plaats, waardoor directe promotie verder weg is dan ooit. De achterban richtte de pijlen op Gudde en de raad van commissarissen, in wie deze week het vertrouwen werd opgezegd. Rvc-voorzitter Erik Mulder en commissaris Berend Rubingh stoppen per direct, Gudde dus later.

'Het lijkt mij het beste voor de continuïteit van de club dat ik mijn vertrek aankondig', zegt Gudde via de clubkanalen. 'Alle hoofdverantwoordelijken voor de degradatie zijn weg of gaan weg. Het enige en allerbelangrijkste is daarom nu dat alles en iedereen zich achter de spelers en de nieuwe technische staf gaat scharen om met elkaar de weg naar boven te vinden.' Gudde zal eerder plaats maken als Groningen een nieuwe algemeen directeur gevonden heeft.

Gudde werd in 2019 aangesteld als algemeen directeur van Groningen. Daarvoor was hij commercieel directeur bij Excelsior.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.