Gudde geeft Utrecht en Feyenoord hoop op finale met kleine draai

Reacties

De KNVB-bekerfinale kan mogelijk toch nog worden gespeeld, zo stelt KNVB-directeur Eric Gudde tegen de NOS. Maar wel staat dan alleen de eer op het spel.

Gudde geeft Utrecht en Feyenoord hoop op finale met kleine draai
© Pro Shots

Door de coronacrisis is de finale tussen Feyenoord en FC Utrecht geschrapt. De overheid staat dergelijke evenementen tot en met 31 augustus niet toe. In de ogen van Gudde zouden de twee clubs elkaar nog wel kunnen treffen na de zomer. Een Europees ticket kan en zal de inzet niet zijn.

'De plekken voor Europees voetbal zijn dan al noodgedwongen vergeven', zegt Gudde. 'Je kunt wel een soort openingswedstrijd, een galawedstrijd in september of oktober gaan spelen. Daar kunnen we altijd nog naar kijken. Maar het is dan geen wedstrijd meer om een Europees ticket.'

FC Utrecht voelt zich benadeeld door de beslissing van de KNVB. De finalist kreeg geen Europees ticket op basis van de stand van de Eredivisie en heeft ook geen mogelijkheid die te bemachtigen door de winst van de KNVB-beker. De club uit de Domstad heeft de hoop deels gevestigd op de UEFA.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.