Guardiola zonder Deco, Ronaldinho en Eto'o verder

Josep Guardiola is officieel gepresenteerd als de nieuwe coach van Barcelona. De voormalige spelmaker kondigde de verwachte grote schoonmaak aan.

Guardiola zonder Deco, Ronaldinho en Eto'o verder

'We zijn bezig een selectie zonder Samuel Eto'o, Deco en Ronaldinho samen te stellen', bevestigde Pep voor het eerst de geruchten die al zo lang rondwaren. 'Tot die conclusie kwam ik na hun rendement te hebben geanalyseerd in de jaren dat ze bij Barcelona zitten.'

De clubleiding staat achter de breuk met de drie vedetten. Technisch directeur Txiki Begiristain vindt eveneens dat hun tijd voorbij is. 'Dit is het beste voor de ploeg', aldus Begiristain.

Guardiola realiseert zich dat hij bij zijn eerste baan als hoofdtrainer onder grote druk zal komen te staan. 'Er rust een zware verantwoordelijkheid op mij. Ik voel dat ik niet mag falen. We zullen keihard aan de slag moeten vanaf het eerste moment.'

Barcelona pakte de afgelopen twee seizoenen onder Frank Rijkaard geen enkele prijs meer. Bovendien leek de chemie binnen de spelersgroep verdwenen. Sterren als Ronaldinho, Eto'o en Deco waren veel geblesseerd en kwamen vaak in het nieuws met schandalen buiten het veld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen