Guardiola wijst Barcelona-vergelijking van de hand: 'We zijn nog niets'

Reacties

Manchester City heeft de laatste weken onderstreept een serieuze kanshebber te zijn voor de Champions League-winst. Manager Pep Guardiola vindt het nog veel te vroeg om in één adem genoemd te worden met de succesvolle formatie van Barcelona.

Guardiola wijst Barcelona-vergelijking van de hand: 'We zijn nog niets'

Guardiola stond aan het roer van het Barcelona, dat tien jaar geleden in Europa de toon zette en met hem de ene na de andere prijs won. Zijn hand is inmiddels onmiskenbaar zichtbaar bij Manchester City. Het spel en het machtsvertoon in de Premier League kunnen een voorbode zijn van een mooi tijdperk voor The Citizens, vergelijkbaar met dat van de Blaugranas.

Maar Guardiola trapt direct op de rem. 'We zijn niet van dat niveau. Die spelers hadden al veel gewonnen. We zijn nog niets, de meesten van ons. We zijn nieuw op dit podium', zei de Spanjaard in de aanloop naar het Champions League-duel met FC Basel. 'We kunnen pas net zeggen dat we een prijs (League Cup, red.) gewonnen hebben. Je kan deze twee ploegen niet met elkaar vergelijken.'

De Spaanse oud-international vindt het veel te vroeg. Manchester City kan in zijn ogen (nog) niet tippen aan Barcelona. 'Het is niet goed om vergeleken te worden met die ploeg. Die ploeg domineerde het afgelopen decennium, vijftien tot twintig jaar met verschillende trainers en verschillende spelers. Om tot dat gezelschap te mogen behoren, moet je er langer staan. Wij hebben pas één prijs gewonnen.'

Van Wolfswinkel
Manchester City staat woensdag op eigen veld tegen FC Basel, dat in de heenwedstrijd in Zwitserland met duidelijke cijfers ten onder ging (0-4). Ricky van Wolfswinkel schoof dinsdagavond aan bij de persconferentie van de Zwitsers en ook bij hem is er natuurlijk het besef dat de spanning weg is bij het tweeluik. De spits werd gevraagd naar de titelkansen van The Citizens. 'Voor City moet er maar één doel zijn, dat is de Champions League winnen. Met deze selectie moet het mogelijk zijn om in één jaar alle prijzen te pakken', aldus de Nederlander.

De kans is groot dat Van Wolfswinkel woensdagavond aan de aftrap staat in het Etihad Stadium. Na een voetblessure was de aanvaller in de laatste twee competitiewedstrijden weer basisspeler. De tweevoudig international staat dit seizoen na zeventien optredens op acht goals voor Basel.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.