Guardiola prijst 'chagrijnige' Mahrez richting eerste FA Cup-finale sinds 2019

Reacties

Manchester City-manager Pep Guardiola is erg verheugd met het bereiken van de finale van de FA Cup. De Spanjaard zag Riyad Mahrez, die dit seizoen niet altijd zeker is van een basisplaats, tegen Sheffield United uitblinken.

Guardiola prijst 'chagrijnige' Mahrez richting eerste FA Cup-finale sinds 2019
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
3 - 0
Sheffield United
Sheffield United

Het duurde even totdat Manchester City afstand nam van Championship-club Sheffield United. Vlak voor de rust maakte Mahrez zijn eerste van drie doelpunten. Dat deed hij vanaf de strafschopstip. Na rust was de Algerijn nog twee keer trefzeker.

Guardiola bereikt daardoor na drie mislukte pogingen op rij de finale van de FA Cup. 'In de vorige drie halve finales ging het mis tegen Arsenal, Chelsea en Liverpool. Ik ben daarom extra gelukkig dat we weer de eindstrijd hebben bereikt', aldus de Spanjaard op de persconferentie. City treft Manchester United of Brighton & Hove Albion in de finale.

'We hebben gewoon een goede prestatie geleverd, zeker na de midweekse Champions League-wedstrijd tegen Bayern München. Ook de jongens die vanaf de bank kwamen deden het heel goed. Ik ben heel blij voor de hele club. We staan na vier jaar weer in de FA Cup-finale', vertelde Guardiola, die met City de FA Cup in 2019 won door in de finale Watford te verslaan (6-0).

Guardiola genoot van hattrickheld Mahrez, die dit seizoen niet altijd zeker is van een basisplaats. 'Riyad is altijd chagrijnig als hij niet speelt. Zeker tegen mij', zei de manager glimlachend. 'Hij is een uitzonderlijke speler, iemand die er op belangrijke momenten altijd staat. Zijn rust bij de penalty was heel belangrijk. Zijn tweede en derde treffer waren briljant. Ik hoop dat hij ons in de toekomst nog veel mooie momenten gaat bezorgen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.