Guardiola: 'Ook als Messi WK niet had gewonnen, was hij beste aller tijden'

Reacties

Manchester City-manager Pep Guardiola is vastberaden om met The Citizens de Champions League te winnen. De Spanjaard verlengde onlangs zijn contract bij City, ook om in de komende jaren weer eens de Champions League-trofee in handen te krijgen.

Guardiola: 'Ook als Messi WK niet had gewonnen, was hij beste aller tijden'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
3 - 2
Liverpool
Liverpool

Guardiola ging woensdag bij een persconferentie voor het League Cup-duel (donderdag) met Liverpool in op vragen over zijn contractverlenging, waardoor hij tot medio 2025 vastligt bij de regerend kampioen van Engeland. 'Ik heb het al vaak gezegd, maar ik ben iedereen bij de club dankbaar voor het vertrouwen dat ze in mij hebben', zei Guardiola, sinds 2016 in dienst bij City.

'Het wordt heel moeilijk om de clubleiding terug te betalen voor wat ze voor mij hebben betekend', aldus de ex-trainer van Barcelona en Bayern München, die een duidelijke missie heeft met City: de Champions League winnen. 'Het zou mijn tijd hier niet compleet maken als we de Champions League niet winnen. Ik heb het idee dat het vroeg of laat gaat gebeuren. We gaan natuurlijk dit seizoen weer een poging wagen.' Over twee maanden is RB Leipzig de tegenstander in de achtste finales.

Wereldkampioenen
Voor het bekerduel met Liverpool kan Guardiola logischerwijs nog niet beschikken over wereldkampioen Julián Álvarez, die dinsdag met Argentinië werd gehuldigd in Buenos Aires. 'We zijn heel blij voor hem, mijn felicitaties aan hem, maar ook aan Otamendi (ex-speler City, red.) en Messi (met wie Guardiola bij Barcelona jaren samenwerkte, red.). Julián heeft nu een week tot tien dagen vrij', verklaarde Guardiola.

De manager van City werd ook gevraagd naar zijn visie op de wereldtitel van Messi, met wie hij bij Barça twee keer de Champions League won. 'Iedereen heeft een mening, maar voor mij is Messi zonder twijfel de beste aller tijden. Ook als hij het WK niet had gewonnen, had ik dat gevonden. Voor hem is dit wel een van de laatste kersen op een ongelooflijke carrière.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.