Guardiola krijgt trap na uit München, dove kat het WK-orakel

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Guardiola krijgt trap na uit München, dove kat het WK-orakel

'Ik zie Pep Guardiola als een persoon met een laag zelfvertrouwen die er alles aan doet om anderen te misleiden. Hij lijkt te leven met de constante angst, niet zozeer voor een nederlaag maar voor het verlies van macht en autoriteit.'
Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt haalt in zijn biografie hard uit naar Pep Guardiola. De inmiddels in ere herstelde clubarts van Bayern München kwam drie jaar geleden in Beieren in aanvaring met de Spaanse trainer. Overigens zijn de woorden van Müller-Wohlfahrt bij Bayern niet goed ontvangen. 'Niet alleen ongebruikelijk maar ook overbodig', zei bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge.

• Het kapsel van Marouane Fellaini is vaak genoeg een welkome bron van inspiratie. Voor het magazine GQ doet de Belgische international er nog een schepje bovenop. Mickey Fellaini?

• Je had octopus Paul tijdens het WK in 2010 als de grote voorspeller, twee jaar later kwamen de Oekraïners met een varken als orakel voor het EK. Voor het komende WK is de dove kat Achilles aangewezen als het officiële orakel dat de uitslagen moet voorspellen door te kiezen tussen twee voederbakjes. De kat leeft in de Hermitage, het beroemde museum in Sint-Petersburg. 'Hij is doof geboren. Dat verklaart mogelijk zijn grotere intuïtie', klinkt het in Rusland. Tijdens het toernooi om de Confederations Cup voorspelde Achilles naar verluidt drie van de vier duels goed.

'Nu is het bijna een relatie tussen vader en zoon. Misschien moet ik hem nog wat bijbrengen.'
• Na acht jaar collega-dertiger Philipp Lahm als steun in zijn rug heeft Arjen Robben (34) bij Bayern München dit seizoen te maken met de 23-jarige Joshua Kimmich achter zich. De gewezen international beseft dat de verhoudingen anders liggen. (TZ)

• Het commentaar van Frank de Boer schoot José Mourinho in het verkeerde keelgat. De Engelse tabloids maken dankbaar gebruik van de verbale strijd tussen de twee trainers.

• Het is eigenlijk een groot wonder dat Swansea City afgelopen zaterdag een punt pakte tegen Huddersfield Town, kijkend naar de wedstrijdstatistieken. The Swans noteerden namelijk geen enkele doelpoging en hadden maar negentien procent balbezit. Aan de andere kant kreeg Huddersfield, ondanks dertig doelpogingen (waarvan vier op doel), de bal niet in het doel.

• Wat Antoine Griezmann hier precies aan het doen is? We hebben werkelijk geen idee.

• Aan Jason Derulo dit jaar de eer om het WK-lied voor het toernooi in Rusland te maken. Dit is het resultaat:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.