Guardiola kan nog lachen ondanks nieuwe zeperd

Reacties

Manchester City-manager Pep Guardiola neemt zijn ploeg niets kwalijk na het puntenverlies in eigen huis tegen promovendus Middlesbrough (1-1). 'Ik heb nergens spijt van, maar vind het wel zonde voor mijn spelers.'

Guardiola kan nog lachen ondanks nieuwe zeperd

'We begonnen geweldig en speelden enorm goed in de eerste helft', blikt de Spaanse manager op de clubsite terug op het duel in het Etihad Stadium. The Citizens begonnen bijzonder dominant en hadden in het eerste kwartier liefst 86 procent balbezit. Dat overwicht resulteerde in de 43ste minuut in de openingstreffer van Sergio Aguëro, die daarmee voor de 150ste keer kon juichen in het shirt van City. 'Mijn hartelijke felicitaties. Het is een geweldige mijlpaal en het zijn een hoop doelpunten. Ik heb er zelf maar elf gemaakt in mijn hele carrière', lachte Guardiola.

Het bleef voor City echter bij die ene treffer van de Argentijnse aanvalsleider. Marten de Roon zorgde er vervolgens in blessuretijd voor dat de ploeg van Guardiola zijn derde thuisduel in de competitie op rij gelijkspeelde. 'We hebben zes of zeven kansen gecreëerd. Als je die mist, moet je dat accepteren, de competitie is nog lang. Zes punten verspelen in drie thuiswedstrijden is zonde, maar we moeten vooruit', aldus de 45-jarige trainer.

City verkeert sowieso niet in beste vorm. Van de laatste negen duels in alle competities won de ploeg van Guardiola er slechts twee. De club uit Manchester staat evengoed nog bovenaan de Premier League, maar kan zaterdag worden ingehaald door Chelsea, terwijl ook Arsenal en Liverpool The Citizens zondag voorbij kunnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.