Guardiola houdt grote schoonmaak bij Manchester City

Reacties

Manchester City heeft op één dag vier spelers uitgezwaaid. Manager Pep Guardiola stelt niet langer prijs op de diensten van Willy Caballero, Gaël Clichy, Jesús Navas en Bacary Sagna. Hun aflopende contracten worden niet verlengd.

Guardiola houdt grote schoonmaak bij Manchester City

Van het viertal speelde Clichy het langst voor City. De 31-jarige linksback kwam in 2011 voor bijna acht miljoen euro van Arsenal en speelde sindsdien 203 officiële duels voor de Premier League-club, waarmee hij twee keer kampioen van Engeland werd. De Franse international speelde dit seizoen nog 39 keer mee, maar toch heeft Guardiola hem niet langer nodig. De clubs zouden al in de rij staan voor Clichy.

Ook de rechtsbackpositie moet in de ogen van de Spaanse tacticus nodig worden ververst. Eerder nam City na negen jaar trouwe dienst al afscheid van Pablo Zabaleta (32). De twee jaar oudere Bacary Sagna is in zijn kielzog ook op weg naar de uitgang. De 34-jarige Fransman kwam in 2014 over van Arsenal en kwam dit seizoen ondanks diverse blessures toch nog 25 keer in actie.

Mede daardoor moest Jesús Navas dit seizoen enkele keren opdraven als rechtsback. De van origine Spaanse buitenspeler kreeg van zijn landgenoot eveneens te horen dat hij mag vertrekken. De 31-jarige dribbelaar kostte City in 2013 nog twintig miljoen euro. Er wordt al over gesproken dat Navas terugkeert bij Sevilla, de jeugdliefde die hij door heimwee lang niet durfde te verlaten.

Guardiola zal ook de transfermarkt opgaan voor een nieuwe doelman, want Willy Caballero staat eveneens op vrije voeten. De 35-jarige Argentijn, die in 2014 overkwam van Málaga, verdedigde een groot deel van de tweede seizoenshelft het doel van City door een vormcrisis van Claudio Bravo. Komend seizoen krijgt de Chileen een nieuwe concurrent bij City, dat als derde eindigde in de Premier League.

Touré
Ook het contract van Yaya Touré loopt komende zomer af, maar de toekomst van de Ivoriaanse middenvelder is nog onduidelijk. Begin dit seizoen leek de rol van de 34-jarige Touré uitgespeeld, maar uiteindelijk haalde Guardiola hem toch weer bij zijn selectie. De voormalig speler van Barcelona kwam dit seizoen nog 31 keer in actie voor de club waarvoor hij al sinds 2010 speelt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.