Guardiola houdt emotioneel pleidooi na kniebuiging City-spelers

Reacties

De spelers van Manchester City maakten woensdagavond net als die van Arsenal, Aston Villa en Sheffield United een kniebuiging bij de hervatting van de Premier League, om hun steun te betuigen voor de Black Lives Matter-protesten. Volgens manager Pep Guardiola is het gebaar het minste wat de samenleving kan doen.

Guardiola houdt emotioneel pleidooi na kniebuiging City-spelers
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
3 - 0
Arsenal
Arsenal

'We zouden als witte mensen sorry moeten zeggen. Ik schaam me voor de manier waarop we donkere mensen de afgelopen 400 jaar hebben behandeld', kwam Guardiola na het gewonnen thuisduel met Arsenal met een emotioneel pleidooi. 'Het is niet alleen een probleem in de VS, na wat er is gebeurd met Mr. Floyd. Racisme is overal ter wereld een probleem. Onze generatie is misschien te laat, maar hopelijk begrijpt de nieuwe generatie dat we allemaal mensen zijn.'

Het fraaie gebaar van de spelers van City, die ook met Black Lives Matter op hun rug speelde op de plek waar normaal hun spelersnaam staat, is volgens Guardiola slechts het begin. 'Elk gebaar is belangrijk, maar dit blijft een gevecht van dag tot dag. Het is een probleem dat al heel lang speelt en we moeten onze steun elke dag blijven tonen', zei de Spanjaard op de website van Manchester City, dat woensdagavond bij de hervatting van de Premier League met 3-0 won.

Raheem Sterling, een fervent voorvechter van de strijd tegen racisme, vond dat de kniebuiging die de spelers van Arsenal en City woensdagavond maakten, aantoont dat het de goede kant op gaat. 'Beetje voor beetje zien we verandering', zei de Engelse aanvaller tegen Sky Sports. 'Dit was heel natuurlijk, verliep heel organisch. We zagen dat de andere teams het eerder ook deden bij de aftrap en vonden dat wij het ook moesten doen', verwees hij naar Aston Villa-Sheffield United.

Zorgen
Guardiola uitte zijn zorgen over de blessure van Eric García. De negentienjarige verdediger liep in de slotfase een vervelende hoofdblessure op na een botsing met City-doelman Ederson en werd naar een ziekenhuis gebracht. 'Natuurlijk maken we ons zorgen over Eric', zei de Spaanse manager over zijn landgenoot, die de nodige tests zal ondergaan. 'Hij is bij bewustzijn, maar moet misschien wel een of twee nachten in het ziekenhuis blijven', aldus Guardiola, die tevreden was over het optreden van het talent.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.