Guardiola doet beroep op Premier League: 'Zonder fans heeft het geen zin'

Reacties

Pep Guardiola zit niet te wachten op wedstrijden in spookstadions. De coach van Manchester City ziet het uitstellen van duels als een betere maatregel tegen het coronavirus dan spelen zonder fans.

Guardiola doet beroep op Premier League: 'Zonder fans heeft het geen zin'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
3 - 0
Arsenal
Arsenal

Het coronavirus heeft een grote impact op het Europese voetbal. Zo werden verschillende duels in de Serie A al afgelast of afgewerkt zonder toeschouwers op de tribunes. Dinsdagavond zullen er geen fans aanwezig zijn bij het Champions League-treffen tussen Valencia en Atalanta en woensdag is dat ook het geval bij Paris Saint-Germain - Borussia Dortmund.

Guardiola vreest dat het een kwestie van tijd is voordat ook de Premier League geraakt wordt in de strijd tegen het coronavirus. 'We weten wat er allemaal kan gebeuren', zei de coach van City dinsdag op een persconferentie. 'In Italië is de competitie al stilgelegd en in Spanje spelen ze in de komende twee weken in lege stadions. Het is een kwestie van tijd voordat er ook hier in Engeland maatregelen genomen worden.'

Guardiola hoopt dat de competitieorganisator goed zal nadenken over wat er moet gebeuren. 'Is uitstellen erger dan voetballen zonder toeschouwers? Wij doen ons werk voor de mensen en als de mensen niet kunnen komen kijken, dan heeft het geen zin', meent de coach. 'Als de mensen niet naar de stadions kunnen komen, dan begrijp ik niet waarom we zouden spelen. We zullen datgene doen wat ons wordt opgedragen, maar ik zou niet graag zonder supporters willen voetballen.'

City speelt woensdagavond in de Premier League thuis tegen Arsenal. Voor de interlandbreak staan er voor de ploeg van Guardiola ook nog duels met Burnley (zaterdag), Real Madrid (volgende week dinsdag) en Chelsea (volgende week zaterdag) op de rol.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Volg alle berichten over het coronavirus in ons speciale blog:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.