Guardiola baart opzien met gewaagde uitspraak: 'Dat zegt mijn gevoel'

Reacties

Manchester City gaat woensdag op bezoek bij Aston Villa. Op papier een lastig uitduel, maar Pep Guardiola barst van het vertrouwen. De Spaanse manager denkt zelfs dat zijn ploeg er voor de vierde keer op rij met de titel in de Premier League vandoor gaat.

Guardiola baart opzien met gewaagde uitspraak: 'Dat zegt mijn gevoel'
Aston Villa
Aston Villa
1 - 0
Manchester City
Manchester City

Na veertien wedstrijden bezet City de derde plaats in de Premier League. The Citizens staan drie punten achter koploper Arsenal en een puntje achter runner-up Liverpool. Woensdag wacht een bezoek aan Villa Park. City speelde de laatste drie duels gelijk en kan een overwinning goed gebruiken. De mindere reeks heeft overigens geen invloed op het humeur van Guardiola.

'Mijn gevoel zegt dat we de Premier League gaan winnen', zei de Spaanse oefenmeester op de persconferentie voor het duel met Villa. 'Als we op het niveau spelen dat we tegen Liverpool en Tottenham hebben laten zien, gaat dat opnieuw lukken. Mensen geloven dat niet na drie keer een gelijkspel, maar wij hebben het gevoel dat we het weer gaan doen.'

Recordjacht
Als dat inderdaad lukt, dan is dat goed voor een record. In de geschiedenis van de Premier League won nog niemand vier keer op rij de titel. 'We weten dat het niet makkelijk is, omdat nog geen club dat heeft gepresteerd. Het is moeilijk, maar dat was het vorig seizoen ook. Als je me vraagt wat ik denk, dan zeg ik dat we de titel opnieuw winnen.'

City deelt het record nu nog met Manchester United, dat tussen 2007 en 2009 drie keer op rij de titel won. De ploeg van Guardiola weet wat het is om zich terug te knokken, want vorig seizoen liep de achterstand op Arsenal op tot acht punten. Uiteindelijk ging City erop en erover en won het de Premier League met liefst vijf punten verschil. 

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
7
3
96-34
+62
91
2
Arsenal
38
28
5
5
91-29
+62
89
3
Liverpool
38
24
10
4
86-41
+45
82
4
Aston Villa
38
20
8
10
76-61
+15
68
* Actueel tot en met 27 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.