Vitesse heeft FC Utrecht met dank aan een blunder verslagen. Voor Oussama Tannane was het desondanks een pijnlijk weerzien met zijn oude club.

Vitesse
2 - 1
FC Utrecht
FC Utrecht

Voor Tannane was het een bijzondere wedstrijd. De aanvaller speelde immers afgelopen seizoen voor FC Utrecht. Het avontuur in de Domstad was geen doorslaand succes met slechts één treffer en vier assists in vijftien competitieduels en met zijn verbanning uit de A-selectie als dieptepunt. Bij Vitesse heeft hij beter zijn draai weer gevonden. Zijn eerste acht Eredivisie-wedstrijden in Arnhemse dienst leverden al één doelpunt en twee assists op.

Tegen FC Utrecht voegde hij er nog een assist aan toe en had hij zijn cijfers van vorig seizoen al bijna geëvenaard. In de negende minuut stond hij met een corner aan de basis van de openingstreffer van Max Clark, die met het hoofd de 1-0 op het scorebord bracht.

Voor Tannane bleek het echter allerminst een opmaat voor een mooie avond. De aanvaller kwam na een onschuldig ogend duel ongelukkig terecht, waarbij hij zijn een knie blesseerde. Met ogenschijnlijk een serieuze knieblessure verdween hij per brancard van het veld.

Twee minuten na het uitvallen van Tannane moest Vitesse een volgende tegenvaller incasseren. Adam Maher schoot van buiten het strafschopgebied raak, waarbij keeper Remko Pasveer er in het Arnhemse doel niet goed uitzag.

FC Utrecht had na rust het initiatief. Trainer John van den Brom zag zijn ploeg de druk op het Arnhemse doel opvoeren. Onder anderen Sander van de Streek toonde zich gevaarlijk zonder dat dat leidde tot een tastbaar resultaat.

Het was Vitesse echter dat andermaal een voorsprong nam. Na ruim een uur veranderde Tim Matavz een schot van Clark van richting. Het was slechts een kwestie van oprapen voor doelman Maarten Paes, maar de doelman van FC Utrecht zag de bal pijnlijk door zijn handen én door zijn benen gaan; 2-1.

Het bleek een blunder met gevolgen voor het resultaat. FC Utrecht was namelijk niet bij machte de onverwachte tegenvaller weg te werken. Door de nederlaag moeten de Domstedelingen een pas op de plaats maken, waar Vitesse met de zege voor minimaal een dag in punten op gelijke hoogte kwam met Ajax en PSV.