Grote zorgen bij Burnley: 'Geen geld meer in augustus als seizoen stopt'

Reacties

Voor Burnley is het van levensbelang dat het Premier League-seizoen gewoon uitgespeeld wordt. Voorzitter Mike Garlick beweert dat de huidige nummer tien van de ranglijst in augustus zonder geld zal zitten als er een streep door het restant van het voetbaljaar gaat.

Grote zorgen bij Burnley: 'Geen geld meer in augustus als seizoen stopt'
© Pro Shots

Burnley maakte zaterdag via de officiële kanalen van de club bekend dat het verwacht zo'n vijftig miljoen pond (circa 57 miljoen euro) mis te lopen als het seizoen hier eindigt. Daarvan is 45 miljoen tv-rechten en vijf miljoen aan recettes voor de resterende vier thuisduels. Burnley moet dit seizoen in totaal nog negen competitiewedstrijden afwerken.

Garlick sprak in het statement dat de club uitbracht zijn zorgen al uit en in gesprek met Sky Sports geeft hij extra uitleg. 'Het is duidelijk dat als we dit seizoen niet afmaken, en er geen helderheid is over de start van het nieuwe seizoen, wij in augustus als club zonder geld zullen zitten', benadrukte Garlick de noodzaak van het uitspelen van dit voetbaljaar. 'Dat is gewoon een feit.'

'Ik kan niet voor andere clubs spreken', vervolgde Garlick. 'Ik weet niet hoe zij er financieel voorstaan. Ik kan het alleen hebben over onze club en onze situatie. Dit is waarom we, uiteraard natuurlijk pas wanneer alles veilig is, het seizoen sowieso willen afmaken. Het is duidelijk dat dit voor alle clubs in de Premier League de beste oplossing zou zijn.'

De Premier League heeft nog geen datum gepland voor een eventuele hervatting van de competitie. Bij de vergadering tussen de clubs van afgelopen vrijdag is afgesproken dat gewoon zal worden gekeken naar hoe de coronacrisis zich in de komende weken zal gaan ontwikkelen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.