Grote twijfels over toekomst Mazraoui en Gravenberch in München

Reacties

Het is weer ouderwets onrustig bij Bayern München, dat dit seizoen mogelijk afsluit zonder een prijs. Er is werk aan de winkel voor de aankomende transferwindow en Kicker zet acht spelers op een rijtje die mogelijk naar de uitgang gaan. Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui worden ook genoemd.

Grote twijfels over toekomst Mazraoui en Gravenberch in München
© Pro Shots

Gravenberch en Mazraoui kwamen afgelopen zomer over van Ajax, maar zijn niet gelukkig met hun huidige situatie, zo vertelden ze vorige week ook nog aan VI. Gravenberch stond pas één keer in de basis bij een competitiewedstrijd; Mazraoui krijgt nauwelijks kansen van de nieuwe hoofdtrainer Thomas Tuchel. De Marokkaan is tot zijn eigen afgrijzen opeens vierde keuze.

Volgens Kicker is het goed mogelijk dat Gravenberch en Mazraoui aankomende zomer alweer zullen vertrekken uit de Allianz Arena. Datzelfde wordt verwacht van Daley Blind: over hem wordt in het artikel weliswaar niet geschreven, maar Blind beschikt over een aflopend contract en speelt nauwelijks. In Duitsland gaat iedereen ervan uit dat Blind geen nieuwe verbintenis zal krijgen.

Sadio Mané
Opvallend in de opsomming van Kicker is dat er ook vraagtekens staan bij de toekomst van Sadio Mané in München. De aanvaller was afgelopen zomer dé topaankoop van Bayern, maar komt in Zuid-Duitsland totaal niet uit de verf. Onlangs kreeg Mané nog slaande ruzie met ploeggenoot Leroy Sané. Dat kwam hem op een schorsing en een torenhoge boete te staan.

'Er wordt een koper gezocht voor Mané', claimt Kicker. Het voetbalblad weet verder te melden dat Serge Gnabry, Benjamin Pavard, João Cancelo, Yann Sommer en Mathys Tel op weg naar de uitgang lijken. Bayern zou de achttienjarige Tel willen verhuren. Sommer speelt pas sinds januari voor Bayern, maar maakt niet bijster veel indruk en kan in de zomer weer weg. De optie tot koop die in het huurcontract van Cancelo staat is Bayern te gortig en Pavard ligt nog maar tot volgend jaar zomer vast. Bayern wil graag met de Fransman door, maar Pavard lijkt een transfer te willen maken.

Blijft Gnabry over. De Duits international verlengde afgelopen zomer nog zijn contract bij Bayern, maar is geen basisspeler. Kingsley Coman en Sané krijgen de voorkeur. 'Daarom is ook Gnabry een kandidaat om te vertrekken', aldus Kicker.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2022/2023

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
21
8
5
92-38
+54
71
2
Borussia Dortmund
34
22
5
7
83-44
+39
71
3
RB Leipzig
34
20
6
8
64-41
+23
66
4
Union Berlin
34
18
8
8
51-38
+13
62
5
SC Freiburg
34
17
8
9
51-44
+7
59
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.