Grote schrik bij Zulte Waregem: keeper naar het ziekenhuis met schedelbreuk

Reacties

Het oefenduel met AA Gent heeft voor Zulte Waregem een uitermate vervelende wending gekregen. Na een botsing met een tegenstander is de 34-jarige keeper Sammy Bossut met een zeer akelige blessure naar het ziekenhuis gebracht.

Grote schrik bij Zulte Waregem: keeper naar het ziekenhuis met schedelbreuk
© Pro Shots

De clubs in België bereiden zich momenteel voor op de start van het seizoen 2020/21, die voor volgende week gepland staat. In dat kader sloten Essevee en Gent hun voorbereiding zaterdag af met een oefenduel, dat door Zulte Waregem knap met 2-1 werd gewonnen. Doelpuntenmakers waren al in de openingsfase Saido Berahino en Jelle Vossen, twee ervaren en erkende goalgetters.

Na afloop ging het echter niet over de zege, maar over het uitvallen van Bossut. Hij kwam een kwartier voor tijd in botsing met Gent-aanvaller Jordan Botaka (ex-Excelsior) en werd naar het ziekenhuis vervoerd. Zulte Waregem maakte na afloop bekend dat hij een zware hersenschudding én een schedelfractuur heeft opgelopen. 'Hij wordt overgebracht naar het UZ in Gent voor verdere onderzoeken. Meer informatie volgt binnenkort', zo luidt het statement van de club.

Routinier Bossut is een clubicoon: hij speelt al sinds 2006 voor Zulte Waregem, de club waarvoor hij afgelopen seizoen 23 competitiewedstrijden onder de lat stond.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.