Grote coronasoap: Antwerp-spits Samatta zit vast op Madagaskar

Reacties

Ally Samatta zal opgelucht ademhalen als hij later deze dinsdag kan vertrekken vanaf Madagaskar. De spits van Tanzania werd op weg naar de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Madagaskar in het hotel klemgezet door soldaten.

Grote coronasoap: Antwerp-spits Samatta zit vast op Madagaskar
© Pro Shots
Madagascar
Madagascar
1 - 1
Tanzania
Tanzania

Het duel tussen Madagaskar en Tanzania werd zondag gespeeld en eindigde in 1-1. Samatta kon in die wedstrijd net als twee collega-internationals niet in actie komen vanwege een inval van het leger in het spelershotel. De soldaten uit Madagaskar beweerden dat Samatta net als twee andere spelers besmet was met het coronavirus, ook al was de volledige selectie van Tanzania vlak voor het vertrek naar het eiland negatief getest.

De Tanzaniaanse voetbalbond meldde dat soldaten het spelershotel gewapend waren binnengevallen en met geweren voor de kamers van de spelers plaatsnamen. Er werd beweerd dat Samatta, doelman Aishi Salum Manula en verdediger Bakari Mwamnyet bij de serie coronatests die de selectie moest ondergaan bij aankomst op Madagaskar positief waren getest. De PCR-tests die vervolgens door de Tanzanianen werden gehouden, leverden echter geen positieve resultaten op. De drie konden desondanks niet spelen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Samatta begeeft zich nog in het spelershotel, zo meldt Het Laatste Nieuws. De 28-jarige aanvaller, die eerder onder meer voor RC Genk en Aston Villa speelde, moet nog eens getest worden voordat hij mag vertrekken. Als alles goed gaat, kan de 51-voudig international dinsdagavond richting België vertrekken. Hij speelt op huurbasis bij Antwerp FC, dat hem gehuurd heeft van Fenerbahçe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.