Groots verjaardagsfeest en absentie Neymar houden gemoederen bezig

Reacties

Paris Saint-Germain neemt het dinsdagavond in de Ligue 1 op tegen FC Nantes en doet dat zonder Neymar, die de laatste weken in een geweldige vorm verkeert. De officiële lezing is dat de aanvaller onbreekt vanwege een ribblessure, maar in Frankrijk worden daar nogal wat vraagtekens bij gezet.

Groots verjaardagsfeest en absentie Neymar houden gemoederen bezig
© Pro Shots
Nantes
Nantes
1 - 2
PSG
PSG

Neymar deed afgelopen zaterdag nog van begin tot eind mee tegen Montpellier (5-0) en had het weer uitstekend naar zijn zin op het veld. De Braziliaan scoorde zowaar eens niet, waardoor er een einde kwam aan een reeks van zeven competitiewedstrijden op rij met minstens een goal, maar had met een assist wel een bijdrage aan de zege.

Na de eerste helft werd er, bij een 3-0 ruststand, vooral gesproken over de gele kaart die Neymar had gekregen. De aanvaller werd op de bon geslingerd nadat hij een tegenstander had geprobeerd uit te spelen met een zogenaamde rainbow flick. Bij de vorige ontmoeting tussen PSG en Montpellier liep de boel vanwege treiterende acties van Neymar bijna uit de hand en scheidsrechter Jerome Brisard zag deze actie dan ook als provoceren. Hij noteerde Neymar, die rondliep met een roze kapsel, in zijn boekje. De Braziliaan begreep er helemaal niets van en kreeg het na het rustsignaal in de catacomben met Brisard aan de stok.

© Pro Shots

Neymar verdedigde zichzelf na afloop op Instagram ('Ik speel gewoon voetbal!'), maar had verder niet al te veel tijd om zich hier druk over te maken. Op zondag was het namelijk tijd voor zijn veelbesproken verjaardagsfeestje. Neymar (die woensdag 28 jaar oud wordt) staat erom bekend dat hij groots uitpakt bij het vieren van persoonlijke mijlpalen en dat was ook zondag weer het geval. Het feest in een Parijse nachtclub werd bezocht door enkele ploeggenoten van de Braziliaan, maar ook door spelers van andere clubs. Zo was ook Memphis Depay uitgenodigd.

Dit bericht bekijken op Instagram

@neymarjr's birthday dress code: all white ⚪⚪

Een bericht gedeeld door 433 (@433) op

Thomas Tuchel, coach van PSG, hoefde zich niet in een volledig wit kostuum te steken. Hij noemde het feestje van Neymar al een 'behoorlijke afleiding', zo tussen twee competitiewedstrijden in. Maandag kwam Tuchel er op zijn persconferentie op terug. 'Ik zal mijn spelers altijd beschermen, want ik hou van mijn team', zei de Duitser. 'Ik begrijp dat het met dit feestje lastig is om mijn spelers te beschermen, maar het is hier niet zwart of wit. Is dit de beste manier om je op een wedstrijd voor te bereiden? Nee, natuurlijk niet. Maar is dit het grootste probleem van de wereld? Nee.'

'Het is jammer dat mensen nu de kans hebben om slecht over ons te praten', vervolgde Tuchel. 'Dit geeft de indruk dat we niet honderd procent gefocust of professioneel zijn. We moeten ons aan de situatie aanpassen, maar ik ga niet iemand thuislaten of op de bank zetten omdat hij zondag een feestje wilde vieren.' Tuchel heeft Mitchel Bakker voor het eerst bij de wedstrijdselectie voor een duel in de Ligue 1 gehaald. De Nederlander debuteerde onlangs als invaller in een bekerwedstrijd.

Neymar is er zoals gezegd niet bij tegen Nantes. PSG claimt dat de aanvaller met een ribblessure kampt, maar de Franse media zijn er vanwege alle festiviteiten van deze week niet zeker van of dit wel een eerlijke uitleg voor de absentie van de sterspeler is. Het wordt nu vooral interessant om te zien of Neymar volgende maand, op 11 maart, zal meedoen in de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund. Op 11 maart is zijn zusje Rafaella jarig en toeval of niet: op of rond de verjaardag van zijn zusje heeft Neymar de afgelopen vijf jaar vanwege blessures of schorsingen niet gespeeld.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2019/2020

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
27
22
2
3
75-24
+51
68
2
Olympique Marseille
28
16
8
4
41-29
+12
56
3
Rennes
28
15
5
8
38-24
+14
50
4
Lille
28
15
4
9
35-27
+8
49
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.