Groots spektakelstuk prooi voor Juve ondanks negatieve hoofdrol De Ligt

Reacties

In een geweldig spektakelstuk heeft Juventus zondag goede zaken gedaan. De club uit Turijn versloeg AS Roma na een knappe comeback. Matthijs de Ligt kreeg een rode kaart.

Groots spektakelstuk prooi voor Juve ondanks negatieve hoofdrol De Ligt
AS Roma
AS Roma
3 - 4
Juventus
Juventus

De topper tussen Roma en Juve was op voorhand een duel tussen twee zwalkende topclubs. Met allebei een slechte generale achter de rug. Roma verloor op bezoek bij AC Milan, waarna trainer José Mourinho naar zijn eigen spelers uithaalde. Juventus speelde gelijk tegen Napoli, dat door een karrenvracht aan coronabesmettingen en blessures flink uitgemergeld aan de aftrap stond.

Ondanks dat de Romeinen onder de grootmacht uit Turijn stonden, waren zij tot dusverre misschien wel de minst tegenvallende van de twee. Zondag kwam ze ten tonele zonder Rick Karsdorp, die eerder deze week in Milaan een rode kaart kreeg. Matthijs de Ligt stond aan de andere kant wel in de basiself van de Oude Dame.

Het werd een waanzinnig spektakelstuk in Rome. En spits Tammy Abraham, midweeks ook al trefzeker, zorgde voor het startsein. De Engelse aanvaller klopte na elf minuten Wojciech Szczesny en brak de ban. Niet dat Roma lang van die voorsprong kon genieten, want Paulo Dybala kwam zeven minuten later met een antwoord. Met een uitstekend afstandschot maakte de Argentijn de gelijkmaker.

Pas in de tweede helft ging het verder los, maar dan ook meteen helemaal. Henrikh Mkhitaryan en Lorenzo Pellegrini brachten Mourinho middels twee afstandsschoten in extase. Pellegrini via een vrije trap, na een overtreding van De Ligt. De Oranje-international werd bestraft met een gele kaart. Maar daarmee was de koek niet op, want even later deden Manuel Locatelli en Dejan Kusulevski hetzelfde met de Turijnse bank als hun collega's met Mourinho even daarvoor aan de andere kant (3-3).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Een knotsgekke slotfase was daarmee nog lang niet ten einde, want Mattia De Sciglio schoot direct daarna ook nog de 3-4 tegen de touwen. En even leek Roma definitief te bezwijken, maar nota bene De Ligt hielp de thuisploeg terug in de wedstrijd. De verdediger maakte hands, kreeg zijn tweede gele kaart (en dus rood) en zag ook nog eens dat de bal op de stip ging.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dit keer bestrafte Pellegrini de overtreding van De Ligt echter niet. Szczesny keerde de poging van de Italiaan. Daardoor ging Mourinho voor de tweede keer in vier dagen onderuit in een Italiaanse topper en zakt het weg naar de achtste plaats.

Genoa
Genoa
0 - 1
Spezia
Spezia

Spezia deed zondag ook goede zaken. De laagvlieger die strijd om lijfsbehoud hield het achtervolgende Genoa van zich af. Een doelpunt van Simone Bastoni was voldoende voor de overwinning. Jeroen Zoet zat de hele wedstrijd bij Spezia op de bank.

Serie A

Stand Serie A 2021/2022

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AC Milan
38
26
8
4
69-31
+38
86
2
Internazionale
38
25
9
4
84-32
+52
84
3
Napoli
38
24
7
7
74-31
+43
79
4
Juventus
38
20
10
8
57-37
+20
70
5
Lazio
38
18
10
10
77-58
+19
64
6
AS Roma
38
18
9
11
59-43
+16
63
7
Fiorentina
38
19
5
14
59-51
+8
62
8
Atalanta Bergamo
38
16
11
11
65-48
+17
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.