Grootheden verpesten door Dolberg omcirkeld duel

OGC Nice is er met basisklant Kasper Dolberg niet in geslaagd om Paris Saint-Germain af te stoppen. De ex-Ajacied omcirkelde al kort na zijn komst naar Frankrijk de datum van deze wedstrijd en hoopte te schitteren in een duel met de sterren. Het was echter Ángel Di María die een hoofdrol pakte op een vreugdevolle avond voor PSG.

Nice
Nice
1 - 4
PSG
PSG

De hoofdstedelingen zagen Kylian Mbappé en Edison Cavani na blessureleed terugkeren op de bank, maar Neymar keerde juist geblesseerd terug uit de interlandperiode. Mauro Icardi had zodoende weer een basisplaats bij de koploper van de Ligue 1.

Het was echter Di María die de show stal in de eerste helft. Al in de vijftiende minuut ontsnapte hij aan de buitenspelval van Nice, door op eigen helft te blijven staan. In alle vrijheid kon de Argentijn af op keeper Walter Benítez, die hij verschalkte. Het hoogtepunt volgde iets meer dan vijf minuten later, toen Di María op oogstrelende wijze afrondde. Met een subliem wippertje zette hij Benítez te kijk.

Dolberg, die voor de wedstrijd nog een prijs ontving als Speler van de Maand van Nice, was tot dan toe weinig in het spel voorgekomen. Teamgenoten bereikten de Deense spits weinig en hij werd niet veel betrokken in het aanvalsspel van Nice. Twintig minuten voor tijd liet Dolberg zich dan toch zien met een slimmigheidje. Na een slechte aanname van Marquinhos tikte Dolberg de bal opzij richting teamgenoot Ignatius Ganago, die de aansluitingstreffer produceerde.

Verder kwam Nice echter niet, want Mbappé maakte zijn opwachting. De Franse superster had nog geen tien minuten nodig om tweemaal belangrijk te zijn voor PSG. Twee minuten voor tijd schoot hij zelf raak voor de 1-3, enkele minuten later gaf hij Icardi een niet te missen kans met een strakke en lage voorzet. Voor de Argentijn was het al de derde keer op rij dat hij scoorde voor PSG.

Zo draaide de wedstrijd voor Dolberg, die in de slotfase naar de kant werd gehaald, uit op een deceptie. Nice, dat de wedstrijd na rode kaarten voor Wylan Cyprien en Christophe Hérelle uitspeelde met negen man, blijft in de middenmoot van de Ligue 1 staan.