Groot Feyenoord-aandeel in 'Eredivisie-selectie' Oranje

Feyenoord lijkt voor de vriendschappelijke interland tegen Italië wederom hofleverancier van het Nederlands elftal te worden. Bondscoach Louis van Gaal maakte woensdag de voorselectie bekend, die voor het grootste deel bestaat uit spelers die in de Eredivisie actief zijn.

Groot Feyenoord-aandeel in 'Eredivisie-selectie' Oranje

Maar liefst veertien van de 23 spelers komen in de Nederlandse competitie in actie, waarvan het merendeel afkomstig is uit Rotterdam Zuid. Feyenoord moet, net als in de voorgaande oefeninterland tegen Duitsland (0-0), voorlopig zes spelers afstaan aan het keurkorps van bondscoach Van Gaal.

Opvallend is dat de keuzeheer van Oranje de volledige Feyenoord-defensie, die afgelopen zondag nog met 3-0 verloor van Ajax, opnam in zijn voorlopige groep. Behalve Daryl Janmaat, Stefan de Vrij (linksboven op de foto met Martins Indi), Joris Mathijsen en Bruno Martins Indi, selecteerde Van Gaal ook middenvelder Jordy Clasie en aanvaller Ruben Schaken.

Het is echter nog de vraag hoeveel Feyenoord-spelers er definitief worden geselecteerd voor de interland van 6 februari in de Amsterdam Arena, aangezien het een voorlopige keuze van Van Gaal betreft. De definitieve selectie wordt op 1 februari bekend gemaakt.

Meest opvallende naam van de veertien voetballers die in de Eredivisie actief zijn is Ajax-speler Daley Blind, die tegen de Italianen zijn debuut in Oranje kan gaan maken. De 22-jarige verdediger zat eerder in de voorselectie voor het duel met Duitsland, maar viel toen uiteindelijk af voor de definitieve selectie. Ajacied Daley Blind in duel met Feyenoord-aanvaller Ruben Schaken. Beiden maken deel uit van de voorlopige selectie van Oranje. DebutantenBehalve Blind kunnen ook Ola John (Benfica) en Jonathan De Guzman (Swansea City) tegen de Italianen eventueel hun debuut gaan maken. John zat al eerder bij de selectie van Oranje, terwijl de tot Nederlander genaturaliseerde Canadees De Guzman zich wellicht voor het eerst mag melden in Noordwijk.

Bondscoach Van Gaal liet onder zijn bewind al 23 spelers hun debuut maken (periode 2000/01 en 2012-heden). Het eventueel meespelen in de komende interland van Blind, John en De Guzman zou het aantal debutanten onder Van Gaal daarmee naar 26 spelers tillen.

Nederland speelt woensdag 6 februari de vriendschappelijke interland tegen Italië in de Amsterdam Arena. Hieronder de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. DoelTim Krul (Newcastle United), Kenneth Vermeer (Ajax) en Michel Vorm (Swansea City).

VerdedigingDaley Blind (Ajax), Khalid Boulahrouz (Sporting Lissabon), Daryl Janmaat (Feyenoord), Joris Mathijsen (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Ricardo van Rhijn (Ajax) en Stefan de Vrij (Feyenoord).

MiddenveldJordy Clasie (Feyenoord), Leroy Fer (FC Twente), Marco van Ginkel (Vitesse), Jonathan de Guzman (Swansea City), Adam Maher (AZ) en Kevin Strootman (PSV).

AanvalKlaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Ola John (Benfica), Dirk Kuijt (Fenerbahçe), Jeremain Lens (PSV), Robin van Persie (Manchester United), Ruben Schaken (Feyenoord) en Ricky van Wolfswinkel (Sporting Lissabon).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen