Het vierde en laatste Champions League-ticket in Spanje is voor Valencia. Quincy Promes moet met Sevilla voor komend seizoen genoegen nemen met Europa League-voetbal.

Real Valladolid
0 - 2
Valencia
Valencia

Op de laatste speeldag in La Liga waren er nog drie ploegen in de race voor een Champions League-ticket. Valencia had vooraf de beste papieren en slaagde er op bezoek bij Real Valladolid in om het laatste stapje naar het miljardenbal te zetten. Los Che mochten hun tegenstander wel dankbaar zijn, want Valladolid gaf beide doelpunten van Valencia cadeau met defensief gestuntel.

Tien minuten voor rust ging eerst Kiko in de fout. Vlak voor zijn eigen doel verspeelde hij de bal aan Rodrigo en via Santi Mina kwam de bal bij Carlos Soler, die de score opende. Acht minuten in de tweede helft was het weer raak. Nu verspeelde Rubén Alcaraz als laatste man de bal aan Dani Parejo en de aanvoerder van Valencia bood Rodrigo een niet te missen kans voor de 0-2.

Valladolid slaagde er niet in om deze achterstand nog ongedaan te maken en dus speelt Valencia, de verliezend Champions League-finalist uit 2000 en 2001, ook komend seizoen in het belangrijkste clubtoernooi van Europa. In dit seizoen eindigde Valencia als derde in een groep met Juventus en Manchester United, waarna het in de halve finale van de Europa League sneuvelde tegen Arsenal.

Getafe
Getafe
2 - 2
Villarreal
Villarreal

Getafe was dit seizoen misschien wel dé sensatie in La Liga, maar slaagde er niet in om een geweldig seizoen te besluiten met een Champions League-ticket. Toch zal de trots overheersen bij de Madrileense ploeg, die thuis tegen Villarreal in de dertiende minuut op voorsprong kwam via Francisco Portillo. De 2-0 van Hugo Dorro werd vervolgens afgekeurd door de VAR (buitenspel) en dat bracht Vicente Iborra in staat om vlak voor rust de gelijkmaker binnen te koppen.

In de tweede helft herstelde Getafe zijn voorsprong. Nemanja Maksimovic kopte raak na een voorzet van Ángel, maar ook deze goal was niet voldoende voor een zege. Gerard Moreno zorgde voor een 2-2 gelijkspel. Getafe, dat in het seizoen 2016/17 nog op het tweede niveau van Spanje actief was, eindigt op de knappe vijfde plek in La Liga en gaat komend seizoen de Europa League in. Getafe speelde twee keer eerder Europees voetbal: in het seizoen 2007/08 (UEFA Cup) en 2010/11 (Europa League).

Sevilla
Sevilla
2 - 0
Athletic de Bilbao

Sevilla had een klein wonder nodig om nog als vierde te eindigen in La Liga. De ploeg van Joaquín Caparrós moest winnen van Athletic Club en dan moesten de resultaten bij de bovenstaande wedstrijden ook nog eens meevallen. Dat gebeurde niet. Sevilla deed zelf wel wat het moest doen en versloeg Athletic door goals van Wissam Ben Yedder en Munir El Haddadi. Promes bleef in de laatste wedstrijd van dit seizoen de gehele wedstrijd op de bank. Hij miste dit seizoen maar drie competitieduels.