Groningen thuis in linkerrijtje, De Leeuw passeert Bombarda

Reacties

Nu het Eredivisie-seizoen ten einde is, blikt VI.nl in samenwerking met Opta Sports terug op de prestaties van alle achttien clubs. Hoe deed nummer zeven FC Groningen het in statistisch opzicht?

Groningen thuis in linkerrijtje, De Leeuw passeert Bombarda

• FC Groningen is, buiten de traditionele topdrie, de enige ploeg die in de laatste tien Eredivisie-seizoenen negen keer in het linkerrijtje eindigde.

• Erwin van de Looi verlaat Groningen als de trainer met de op twee na meeste Eredivisie-duels voor de club, na Ron Jans (264) en Hans Westerhof (226) – Van de Looi staat op 102, net als Han Berger, Theo Verlangen en Ron Groenewoud.

• FC Groningen verloor in de periode februari-maart zes opeenvolgende Eredivisie-duels, een evenaring van het negatieve clubrecord uit 1974.

Na 102 Eredivisie-wedstrijden voor FC Groningen maakt Erwin van de Looi plaats voor Ernest Faber.
Na 102 Eredivisie-wedstrijden voor FC Groningen maakt Erwin van de Looi plaats voor Ernest Faber.

• Het laatste doelpunt dit seizoen in een wedstrijd van FC Groningen (van Heracles-speler Iliass Bel Hassani) was de vijfhonderdste Eredivisie-goal in de Euroborg.

• Michael de Leeuw passeerde dankzij 46 goals Mariano Bombarda (45) op de eeuwige topscorerslijst van FC Groningen – slechts vijf spelers scoorden meer Eredivisie-goals voor de noorderlingen.

• Danny Hoesen en Mimoun Mahi maakten vier treffers als invaller, het gedeeld meeste voor een Eredivisie-speler dit seizoen (met Ruud Boymans en Maecky Ngombo).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.