Groningen met clubrecord op zak naar play-offs

Reacties

FC Groningen gaat met een goed gevoel én een clubrecord richting de play-offs om een plek in de voorronde van de Europa League. De nummer zeven besloot met een 3-1 zege thuis tegen Heracles Almelo, dat al veilig was.

Groningen met clubrecord op zak naar play-offs

Na een kwartier maakte Richairo Zivkovic (op foto rechts) in zijn laatste reguliere competitiewedstrijd voor FC Groningen het openingsdoelpunt. De naar Ajax verkassende spits tikte binnen na goed voorbereidend werk van Nick van der Velden. Na ruim een half uur was het weer gelijk. Mikhail Rosheuvel schoot namens de ploeg van trainer Jan de Jonge de bal in het dak van het doel.

Na rust liep Groningen door goals van Nick van der Velden, hij schoot raak na een knappe kapbeweging, en een droge knal van Michael de Leeuw uit naar een 3-1 zege.

Door de zege scherpt Groningen een al behaald clubrecord verder aan. Tot vandaag waren de noorderlingen al vijf duels op rij zonder puntenverlies, een evenaring van een succesreeks uit het seizoen 2007/08. Een zesde zege was het slotakkoord van het reguliere seizoen, al moet de play-offs het échte feestje gaan vormen. In de play-offs wacht nu Vitesse als tegenstander. Heracles besluit onderaan in de middenmoot. Als veertiende.

Overigens was het Eredivisie-debuut van Angelo Cijntje, op 33-jarige leeftijd, nog reden voor hilariteit op de tribunes. De cultheld, die bij het inmiddels failliete Veendam bijna zijn hele loopbaan doorbracht, heeft nu wel zes minuten in de Eredivisie achter zijn naam staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.