Groningen maakt schande van Nijmegen ongedaan

FC Groningen ging eerder dit seizoen op bezoek bij NEC met 5-1 onderuit. De ploeg van coach Ron Jans nam in de eigen Euroborg op gepaste wijze revanche door eveneens met 5-1 te winnen.

Groningen maakt schande van Nijmegen ongedaan

FC Groningen heerste vanaf de aftrap en NEC nam verdedigende stellingen aan. De aanvallende ploeg werd beloond. Tussen twee man in ging Erik Nevland in het strafschopgebied naar de grond en verdiende een strafschop. Mark-Jan Fledderus (foto) voltrok het vonnis en passeerde even later doelman Gábor Babos opnieuw, nu met een knal van afstand.

De 2-0 ruststand was voor coach Mario Been het sein een verdediger in te ruilen voor een aanvaller. Invaller Jhon van Beukering zorgde direct voor 2-1 door bij de tweede paal binnen te tikken. NEC was ontketend, maar het offensief werd krachteloos nadat Peter Wisgerhof zijn tweede gele kaart had gekregen.

Na de 3-1 van Marcus Berg kreeg Van Beukering nog een goede kans op 3-2, maar daar bleef het bij voor de gasten. NEC kreeg met dezelfde cijfers klop als dat het de Groningers eerder had verslagen. Goran Lovre en Tom Hiariej maakte de Groningse revanche compleet.

FC Groningen herstelde zich van de 3-1 nederlaag van afgelopen weekeinde tegen FC Twente. De ploeg van coach Jans steeg zelfs naar de derde plaats. NEC komt nog steeds niet verder dan plek zeventien.

Bekijk hier al onze video's