Groningen laat Van de Looi gaan: 'Perspectief op speeltijd niet groot'

Reacties

Tom van de Looi verruilt FC Groningen voor Brescia. De 21-jarige middenvelder, zoon van Erwin van de Looi, tekent een meerjarig contract bij de club uit de Italiaanse Serie B.

Groningen laat Van de Looi gaan: 'Perspectief op speeltijd niet groot'
© Pro Shots

'Tom is een jongen uit de regio en is er in geslaagd om via het traject vanuit de opleiding als jonge speler het eerste elftal te bereiken', vertelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de clubsite van Groningen. 'Vorig seizoen hebben we hem verhuurd aan NEC om zich verder te ontwikkelen. Na de voorbereiding bij de eerste selectie van FC Groningen was het perspectief op veel speelminuten niet groot, waarna we samen hebben gekeken hoe hiermee om te gaan.'

'Dit heeft geresulteerd in een permanente oplossing met een transfer naar Italië', vervolgde Fledderus. 'Een mooi avontuur voor Tom, waarbij we hem ongelooflijk veel succes wensen. Wij danken hem tevens voor alle jaren dat hij zich heeft gepresenteerd in het shirt van FC Groningen.'

Brescia wil na de degradatie van afgelopen seizoen uit de Serie A direct terugkeren naar het hoogste Italiaanse niveau. De club uit Noord-Italië ziet voor Van de Looi een belangrijke rol op het middenveld weggelegd. VI meldde  de aanstaande deal al eerder.

Van de Looi kwam in 2010 binnen in de jeugdopleiding en debuteerde al in het seizoen 2017/18 bij FC Groningen, maar overwon de twijfels nooit helemaal. Hij raakte afgelopen jaargang uit beeld en werd vervolgens uitgeleend aan NEC. Terug in Groningen lukte het hem niet om een plek in het elftal te heroveren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.