Groningen en Panathinaikos vinden creatieve oplossing voor Lundqvist

Reacties

Ramon Pascal Lundqvist gaat zijn carrière vervolgen in Griekenland. Panathinaikos en FC Groningen naderen een akkoord over de transfer van de 24-jarige Zweed.

Groningen en Panathinaikos vinden creatieve oplossing voor Lundqvist
© Pro Shots

De Atheense club meldde zich afgelopen week voor de middenvelder en inmiddels is een deal aanstaande. Daarmee gaat Lundqvist, die in Nederland eerder voor PSV en NAC Breda speelde, een Grieks avontuur aan.

Het afscheid van Lundqvist van FC Groningen is echter niet gelijk definitief. Omdat Panathinaikos weinig geld in kas heeft, gaat de Griekse club hem in eerste instantie huren. Na dit seizoen kan Lundqvist definitief ingelijfd worden.

Lundqvist heeft in Groningen nog een contract tot medio 2023 en zal die verbintenis gelijktijdig aan zijn overstap naar Panathinaikos met één jaar gaan verlengen. Zo behoudt FC Groningen een gunstige onderhandelingspositie voor de zomer van 2022, wanneer Panathinaikos besluit de koopoptie niet te lichten.

FC Groningen nam Lundqvist in 2019 onder contract, maar de voormalig jeugdinternational van Zweden werd nooit onomstreden in de Euroborg. Hij speelde in totaal 47 competitieduels waarin hij zeven keer scoorde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.