Groep I: Late schoudergoal zorgt voor feest op IJsland

Reacties

IJsland heeft Kroatië de eerste nederlaag toegebracht en staat in Groep I van de WK-kwalificatie in punten aan kop. Turkije en Oekraïne blijven in het spoor.

Groep I: Late schoudergoal zorgt voor feest op IJsland

IJsland – Kroatië 1-0
Luka Modric betitelde het bezoek aan IJsland als waarschijnlijk de belangrijkste wedstrijd voor Kroatië in deze WK-kwalificatie. Met een succes in Reykjavik zou het WK in Rusland zeer dichtbij zijn, zo zei de Real Madrid-middenvelder vooraf.

Maar Kroatië had moeite een antwoord te vinden op het fanatieke spel van IJsland, dat er ook niet in slaagde de defensie van de gasten te verontrusten. Kenmerkend was dat pas na ruim een uur het eerste schot op doel werd afgeleverd. De poging van invaller Marcelo Brozovic bleek niet meer dan een opleving van Kroatië.

IJsland was wel bij machte meer te brengen naarmate het laatste fluitsignaal naderde. Het had ook resultaat, want Hördur Magnusson werkte op de valreep met zijn schouder de bal in het Kroatische doel. Door de bijzondere goal heeft IJsland het gat naar koploper Kroatië gedicht.

Kosovo – Turkije 1-4
Turkije is na drie uitduels zonder zege weer eens met de drie punten naar huis teruggekeerd. De formatie van bondscoach Fatih Terim was te sterk voor Kosovo, dat met Arber Zeneli (SC Heerenveen) in de basis en Milot Rashica (Vitesse) op de bank al snel op achterstand kwam. De openingstreffer van Volkan Sen werd nog beantwoord door Amir Rrahmani, maar na de fortuinlijke 1-2 van Cengiz Ünder was het verzet gebroken. Burak Yılmaz deelde een half uur voor tijd de genadeklap uit. Ozan Tufan voegde er nog een goal aan toe, voordat Kosovo-invaller Besart Berisha een half uur na zijn entree zijn tweede kaart kreeg.

Finland - Oekraïne 1-2
Bij Finland stonden twee ex-Eredivisie-spelers aan de aftrap. Zowel Niklas Moisander als Thomas Lam kreeg een basisplaats in Tampere. In een zeer moeizame eerste helft kwamen beide ploegen bijna niet tot kansen. Voormalig PEC Zwolle-speler Lam loste een schot op het Oekraïense doel, maar echt gevaarlijk werden de Finnen niet. De ploeg van Andrei Shevchenko slaagde er aan de andere kant ook niet in om door de Finse defensie te voetballen.

Kort na de pauze werd de ban gebroken door Yevhen Konoplyanka. De aanvaller kende een moeizaam seizoen bij Schalke 04, maar wist namens de nationale ploeg dus wel het net te vinden. Even later leidde de ex-speler van Sevilla bijna de gelijkmaker in door uit te glijden en Teemu Pukki in te spelen, maar de Fin slaagde er niet in het cadeautje uit te pakken.

Oekraïne nam vervolgens gas terug en dit zorgde ervoor dat Joel Pohjanpalo de gelijkmaker kon noteren. De aanvaller van Bayer Leverkusen stond koud vier minuten in het veld. Enkele minuten later nam Oekraïne weer de leiding door een treffer van Artem Biesiedin. Dankzij de zege is de strijd voor een WK-ticket nog open 

Stand Groep I

   
 LandDuels/PuntenDoelcijfers
1.Kroatië6-13+9
2.IJsland6-13+5
3.Turkije6-11+5
4.Oekraïne6-11+4
5.Finland6-1-6
6.Kosovo6-1-15
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.